FC Slovan Liberec | Slovan míří do Štěchovic! Potvrdí roli favorita? Ve 2. kole končil jen jednou
Menu Další Zavřít Zavřít
04.09.2018

Slovan míří do Štěchovic! Potvrdí roli favorita? Ve 2. kole končil jen jednou

Redakce
Liberec - Třikrát za sebou dokráčelo naše mužstvo v MOL Cupu do čtvrtfinále, v aktuálním ročníku se bude pokoušet probojovat ještě dál. Jako první mu v cestě stojí Štěchovice, celek z třetí nejvyšší soutěže. Utkání má naplánováno výkop na středu 5. září v 17h.

Není radno Štěchovice podceňovat. Do druhého kola se dostaly přes Turnov, který porazily vysoko 3:0. Z hlediska historických statistik se s ligovým soupeřem střetly v MOL Cupu dohromady čtyřikrát. S pražskou Bohemkou (2:3), Teplicemi (1:4) a Duklou (1:4), během minulého ročníku podlehly druholigové Příbrami (1:3). Vůbec nejdál se Štěchovičtí dostali v sezoně 2014/2015, kdy podlehli poslednímu nezmíněnému soupeři z nejvyšší soutěže, Mladé Boleslavi, 0:1.

Jak se vede nadcházejícímu soupeři Slovanu ve FORTUNA ČFL? Během úvodních pěti kol vybojoval šest bodů (skóre 6:6) a okupuje dvanáctou příčku osmnáctičlenné tabulky. Po penaltách porazil Velvary, připsal si i skalp Slavie Karlovy Vary. Naopak po penaltách podlehl Benešovu, dále také Domažlicím a Dobrovicím. Nejúspěšnějším střelcem Štěchovic je záložník Jan Díl se dvěma trefami, nejproduktivnějším hráčem poté záložník Jakub Košata se čtyřmi asistencemi. Gólman Josef Řehák nastoupil ke všem soutěžním duelům a vychytal jednu nulu.

A co Slovan? Naše mužstvo podlehlo v sedmi zápasech FORTUNA:LIGY pouze mistrovské Plzni, vybojovat přitom dokázalo rovných deset bodů a patří mu osmá příčka tabulky. Partu okolo Zsolta Hornyáka zdobí pohledný herní projev, trápí ale koncovka. Kromě zápasu v Příbrami se naše mužstvo prosadilo dohromady pouze pětkrát.

V utkání MOL Cupu by mohli dostat šanci hráči, kteří se vrací po zraněních, Matěj Hybš s Milanem Kerbrem a například i brankář Filip Nguyen a útočník Radek Voltr, jenž je s osmi brankami nejlepším střelcem Juniorské ligy. Trefil se navíc ve čtyřech zápasech po sobě.

Nejlepšími střelci A-týmu jsou se dvěma brankami Jan Pázler a Roman Potočný. Nejvíce gólových přihrávek má na svém kontě Petr Ševčík a to tři, gólman Václav Hladký vychytal dvě čistá konta. Nejvytíženějšími muži jsou Radim Breite a Ondřej Karafiát, kteří doposud nechyběli na trávníku ani jednu minutu.

Co se týče historie v MOL Cupu, naše mužstvo skončilo ve druhém kole pouze jednou. V sezoně 1997/1998 jej porazil Pelikán Děčín poměrem 1:0. V posledních třech ročnících Slovan nedokázal přejít přes čtvrtfinále, když mu postupně vystavily stopku Sparta Praha (0:2), Fastav Zlín (2:4p) a Slavia Praha (0:2).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal rtm plus