FC Slovan Liberec | Slovan míří k Litavce, dokáže si v sobotu připsat proti 1. FK Příbram svoji druhou letošní výhru?
Menu Další Zavřít Zavřít
24.08.2018

Slovan míří k Litavce, dokáže si v sobotu připsat proti 1. FK Příbram svoji druhou letošní výhru?

Šimon Knopp
LIBEREC - V rámci šestého kola FORTUNA:LIGY čeká naše mužstvo další zajímavý souboj. S jedním z týmů, které minulou sezónu hrály ještě druhou nejvyšší soutěž, Slovan už síly změřil. Tentokrát se ale utká s tím druhým, a to s 1. FK Příbram. FC Slovan Liberec se podobně jako proti Opavě představí na venkovním hřišti, uvidíme, jak úspěšný bude nyní…

1. FK Příbram

Svěřenci trenéra Josefa Csaplára mají na svém kontě po pěti kolech 8 bodů za dvě výhry, dvě remízy a jednu prohru při skóre 11:8. Na úvod sezóny si doma připsali jeden bod za remízu s Teplicemi 1:1, v dalším kole zvítězili 4:2 nad Bohemians. Následně prohráli venku s Baníkem po třech brankách Milana Baroše, doma jednoznačně porazili Duklu 4:0 a nakonec remizovali 2:2 se Spartou. V součtu tedy mají o dva body více než Slovan a v tabulce jsou na tom o čtyři pozice lépe.

Výhodou Příbrami je její pestrý kádr čítající hráče různých věkových kategorií. Vedle zkušených borců, jako je například Jan Rezek nebo Miroslav Slepička, nalezneme mladou hvězdu Jana Matouška, který nedávno přestoupil do Slavie (ovšem nadále hostuje v Příbrami). Nejlepším střelcem i nahrávačem je již zmiňovaný mladíček Matoušek se třemi brankami a třemi asistencemi, stejnou porci vstřelených gólů zvládl i veterán Slepička. Jistotou v brance je zkušený Milan Švengr, jenž má už dvě čistá konta.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

1. FK Příbram FC Slovan Liberec
38 ZÁPASY 38
7 VÝHRY 19
12 REMÍZY 12
19 PROHRY 7
30 VSTŘELENÉ GÓLY 56
56 INKASOVANÉ GÓLY 30
69 ŽLUTÉ KARTY 69
3 ČERVENÉ KARTY 3
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY4

Obě mužstva se spolu v rámci ligové soutěže potkala osmatřicetkrát. Přesně v polovině utkání, konkrétně v 19 případech, se radoval Slovan. Naopak Příbram dokázala zvítězit jen sedmkrát. Naše mužstvo vede i na vstřelené branky (56:30), zajímavé je, že oba týmy faulují ve vzájemných duelech stejně (69:69 u žlutých karet a 3:3 u červených). Poslední duel spolu sehrály tyto týmy v sezóně 2016/2017, a to 5. 3. 2017 v rámci 19. kola. Slovan tehdy zvítězil brankou Egona Vůcha v závěru zápasu 2:1.



FC SLOVAN LIBEREC

Slovan vstoupil do sezóny dobře, když doma porazil Karvinou 1:0, ovšem poté se tým trochu zasekl a sbíral body spíše z remíz. To potvrzuje i poslední duel doma s Bohemians, kdy naši hráči uhráli pouze plichtu 1:1. Pozitivní na posledním zápase byla první branka Elvise Mashike Sukisy. „Jsem sice za gól šťastný, ale když jsem přicházel, očekávalo se jich ode mě hodně. Tentokrát jsem se poprvé prosadil a musím na to příště navázat,“ ví konžský útočník.



Cíl zápasu proti Příbrami bude jasný – výhra. Nejen, že je nezbytné získat další body a posunout se směrem vzhůru, ale také zlepšit psychiku našeho mladého týmu. Důležitá bude stejná míra koncentrace v obou poločasech, jak ukázal poslední zápas. Uspěje Slovan v sobotu na stadionu Na Litavce?


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Dům kultury
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact