FC Slovan Liberec | Slovan opouštějí dva obránci Matěj Hybš a Ondřej Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
17.07.2020

Slovan opouštějí dva obránci Matěj Hybš a Ondřej Karafiát

Šimon Knopp
Liberec - Zatímco o jednom z nich bylo jasno již na jaře, druhý podepsal smlouvu s jiným klubem až dnes. Řeč je o Matěji Hybšovi, který se po skončení smlouvy dohodl s Viktorií Plzeň. A Ondřeji Karafiátovi, kterému taktéž vypršela smlouva a rozhodl se podepsat novou se Slavií Praha. Oba hráči odehráli ve Slovanu několik sezón a v tomto ročníku značně pomohli k vybojování účasti v evropských pohárech.

Matěj Hybš

Začněme prvním jmenovaným, Matějem Hybšem, ten do Slovanu přišel ze Sparty v sezóně 2017/2018 (po svém působením v konkurenčním Jablonci, kde byl na hostování). Již v první sezóně se párkrát objevil v dresu Slovanu (celkem 7 utkání). Ovšem jeho konkurencí na levé straně obrany byl Milan Kerbr, přes kterého bylo složité se probojovat do základní jedenáctky. I proto byl občas k vidění Matěj Hybš na levé straně zálohy.

V následujících dvou sezónách se stal stabilním článkem týmu a odehrál v každé z nich shodně 25 utkání. V tomto ročníku ho v závěru přibrzdilo zranění a závěrečné zápasy sledoval pouze z tribuny. Celkově za dobu strávenou ve Slovanu Hybš nastoupil do 57 ligových utkání, vstřelil 5 branek a na jednu nahrál.

Ondřej Karafiát

Druhým odcházejícím hráčem je Ondřej Karafiát. Při příchodu do Slovanu v sezóně 2015/2016 se od něj očekávaly velké výkony, protože bylo známo, že jako mladý vyhrál dovednostní soutěž v Anglii. Ovšem v úvodu své kariéry příliš fanoušky nenadchl. Hned v prvním zápase proti Dukle si vstřelil vlastní branku. V další sezóně dostával od Jinřicha Trpišovského čím dál více prostoru. Ukazoval svoji všestrannost. Někdy totiž nastupoval jako stoper, jindy jako defenzivní záložník či pravý obránce.

V následujících třech ligových ročnících si upevnil svoji pozici v klubu a začal hrát na pozici stopera. Postupně mu přibývaly starty a přicházela i herní jistota. Propracoval se na jednoho z našich lídrů, jak na hřišti, tak i v kabině (kde byl známý svými vtipy). Celkově za Slovan nastoupil do 109 ligových utkání, vstřelil 1 branku a připsal si 5 asistencí.

Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby v dresu Slovanu a přejeme jim štěstí v jejich dalších fotbalových působištích!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Pulsklima
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna