FC Slovan Liberec | Slovan oslavil 60. narozeniny exhibicí mistrů. Rabušic se Zápotočným nám sdělili své dojmy
Menu Další Zavřít Zavřít
19.07.2018

Slovan oslavil 60. narozeniny exhibicí mistrů. Rabušic se Zápotočným nám sdělili své dojmy

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Byla to skvělá neděle. Modrobílý klub s Ještědem ve znaku slavil své šedesáté narozeniny. Při této příležitosti se Slovan rozhodl uspořádat exhibici mistrů, tedy hráčů a trenérů, kteří se podíleli na třech libereckých titulech.

Datum 15. 7. 2018 se zapsalo do historie klubu. Právě v tento den jsme mohli být svědky něčeho úžasného. Na stadionu U Nisy se odehrála exhibice mistrů. Hráli proti sobě týmy modrobílých a barevných. Na hřišti tak mohli diváci v jeden moment vidět Jiřího Štajnera, Daniela Pudila, Míru Holeňáka, Tomáše Zápotočného, Michaela Rabušice, Václava Kolouška a mnoho dalších. Z laviček pak vše řídili páni trenéři Vítězslav Lavička a Jaroslav Šilhavý. Nechyběla ani trenérská legenda Ladislav Škorpil. "Byla to skvělá akce. Po dlouhé době se nás tolik sešlo. Kluky jsem už dlouho neviděl. Věřím, že se to lidem líbilo," užil si oslavy Rabušic. "Moc jsem si to užil. Je to skvělé, že na nás Slovan nezapomněl a tuto akci zorganizoval. Klidně bych to zopakoval," souhlasil s ním Zápotočný.

Hrálo se 2x30 minut, což všichni kvitovali. "Bylo vidět, že někteří už nehrají tak často. V noze to ale pořád všichni mají. Běhání bylo ovšem už méně," všiml si Rabušic, který byl u posledního titulu Slovanu. Po 60 minutách, vlastně 58, po kterých hlavní rozhodčí symbolicky ukončil utkání, bylo skóre nerozhodné 9:9. O vítězi tak musely rozhodnout penalty. Michael Rabušic, hrající za tým barevných, mohl být po posledním hvizdu spokojenější, jeho tým zvítězil. "O výsledek nešlo. Důležité bylo, že jsme se všichni sešli a užili si to. Bylo to poprvé, co se sešli aktéři všech tří titulů Slovanu a já doufám, že se to bude opakovat. Je to super akce jak pro nás, tak pro fanoušky," byl spokojený Rambo, jak se útočníkovi přezdívá.

Tomáš Zápotočný, který byl u druhého titulu Slovanu, po sezóně ukončil profesionální kariéru. Fotbal však zatím hrát nepřestane. "Budu jezdit hrát Landesligu do Německa, což je kousek od Příbrami, odkud pocházím." I nadále se chce věnovat nejpopulárnějšímu sportu na planetě. "Učím se trenéřinu. Zrovna studuji A licenci. Postupně bych chtěl studovat dále na profesionální licenci. Uvidíme, jak mi to půjde. Je to těžký obor," zjišťuje, že mimo hřiště to není tak snadné, jako na něm. "Co jsem poznal za poslední půlrok, tak být trenérem je dle mého těžší. Hráč má výhodu, že se baví fotbalem a užívá si ho. Trenér musí myslet na spoustu věcí." Došla řeč také na opětovné působení v Liberci, tentokrát v roli trenéra. "Hrozně rád bych se sem jednou vrátil. To srdíčko tady je. Musím říct, že mě mrazí, když se o tom bavíme. Není to ovšem jen o mně, nechtěl bych se nikam vnucovat. Pokud by o mě klub v budoucnu stál, tak bych jednoznačně kývl," má jasno skvělý obránce a začínající trenér. Kdo ví, třeba jednou získá Slovan titul opět s Tomášem Zápotočným.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Kitl
Mediální partneři
Hattrick rtm plus