FC Slovan Liberec | Slovan poprvé venku. V sobotu se utká v Mladé Boleslavi s nováčkem z Hradce
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2021

Slovan poprvé venku. V sobotu se utká v Mladé Boleslavi s nováčkem z Hradce

Tomáš Honzejk
Liberec - Třetí zápas letošní sezóny odehraje Slovan v Mladé Boleslavi, kde se střetne s nováčkem z Hradce Králové. Pro naše mužstvo se jedná o velmi důležitý souboj, jelikož v prvních dvou utkáních přišly dvě porážky a žádný vstřelený gól. Hradec má na svém kontě dvě remízy a je jedenáctý, Slovan zatím poslední. Utkání startuje v sobotu 7. 8. v 16 hodin.

FC Hradec Králové - slušný začátek pod známým koučem

Nováček nejvyšší soutěže oznámil v létě příchod nového trenéra, kterým se stal velezkušený Miroslav Koubek. Muž, který má na svém kontě například titul s plzeňskou Viktorií ze sezóny 2014/2015, předvádí u ´Votroků´ velmi dobrou práci. Po prvních dvou zápasech zatím jeho svěřenci neprohráli, když v prvním kole remizovali s pražskými Bohemians 1:1 a stejným výsledkem dopadl také jejich zápas v Karviné.

Hradecké mužstvo nemůže hrát dle regulí své domácí zápasy na ikonickém Všesportovním stadionu ´Pod lízátky´. Azyl pro utkání vedena jako domácí nalezl Hradec Králové v 80 kilometrů vzdálené Mladé Boleslavi. Fanoušci ´Votroků´ ale nemusí zoufat. Město totiž letos v březnu konečně schválilo výstavbu nového stadionu. Ten by měl mít kapacitu 8000 diváků a první zápasy by se zde mohli odehrát na jaře roku 2023.

Při pohledu na tabulku zjistíme, že nováček soutěže se nachází na 11. příčce, kdy prozatím zapsal dvě remízy při skóre 2:2. O branky Hradce se postarali zkušený Pavel Dvořák a mladý Daniel Vašulín. Na oba góly pak nahrával Jan Mejdr. Mezi třemi tyčemi byl jedničkou pro první dvě utkání Vilém Fendrich, jenž přišel do klubu před sezónou ze sestupující Opavy.

Nejzajímavější pohyby v týmu Hradce Králové:

Miroslav Koubek, hlavní trenér ➤ Hradec Králové

Vilém Fendrych, SFC Opava ➤ Hradec Králové

Štěpán Harazim, SFC Opava ➤ Hradec Králové

Robert Jukl, Hradec Králové ➤ Teplice

Petr Kodeš, Teplice ➤ Hradec Králové

FC Slovan Liberec - žádný bod ani gól

Naše mužstvo neprožívá příliš dobrý vstup do soutěže. První dvě utkání odehrálo doma, avšak ani jednou nebodovalo. V úvodním zápase sezóny Slovan prohrál se Slováckem 0:1 a následně schytal debakl 0:5 od pražské Sparty. V tomto zápase byl navíc vyloučen nejzkušenější muž týmu, Theo Gebre Selassie, který bude proti Hradci velmi chybět. Zatím to nefunguje ani směrem dopředu, jelikož jsme za 180 minut hry ještě nedokázali vstřelit branku. Proti nováčkovi soutěže budou chtít hráči tuto statistiku rozhodně napravit.

Ačkoliv by si trenér Pavel Hoftych přál příchod dalších posil, bude se muset i v Mladé Boleslavi spolehnout na hráče stávajícího kádru. V tomto týdnu byla představena jen jiná než hráčská posila, a to nový generální partner klubu, skupina AURES Holdings, která provozuje společnosti AAA Auto a Mototechna.

Zkušený Michael Rabušic moc dobře ví, že na výmluvy není čas a musí se zabrat už o tomto víkendu. "Musíme se chytit co nejdřív a začíná to v utkání s Hradcem, aby nám neujel vlak, protože to se pak blbě honí. Je hrozně těžké manko dohánět," je si vědom populární Rambo, že se musí zabrat. Po dvou zápasech se totiž Slovan krčí na poslední příčce tabulky se dvěma porážkami a hrozivým skóre 0:6. Věřme, že se v sobotu odrazí ode dna a bude tabulkou stoupat výše!

Vstupenky do sektoru hostů (vstup č.3 z Jiráskovy ulice) jsou v prodeji jen online zde.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna