FC Slovan Liberec | Slovan posílí záložník Hromada, ze Slavie přichází na hostování
Menu Další Zavřít Zavřít
05.01.2020

Slovan posílí záložník Hromada, ze Slavie přichází na hostování

Redakce
Liberec – Naše mužstvo hlásí první posilu! Střed hřiště vyztuží v rámci půlročního hostování z pražské Slavie záložník Jakub Hromada. Třiadvacetiletý rodák ze slovenských Košic se v průběhu podzimní části sezony potýkal se zraněním, za Slavii zasáhl pouze do jednoho soutěžního zápasu. Angažmá v modrobílém dresu bere jako novou výzvu, aktuálně oba kluby dotahují poslední administrativní záležitosti.

Slovenský záložník se do Slavie dostal přes Itálii. Mezi lety 2012 až 2015 působil v akademii Juventusu, kam zamířil v šestnácti letech. Později se v rámci hostování vrátil na Slovensko, kde oblékal dres Senice a následně poprvé okusil českou nejvyšší soutěži za Viktorii Plzeň. Po konci druhého zmiňovaného hostování přestoupil do kádru úřadujícího mistra FORTUNA:LIGY.

V rozběhnuté sezoně 2019/2020 ho trápilo zranění, kvůli kterému odehrál pouze tři duely. Na deset minut nastoupil v československém Superpoháru, zahrál si také duel MOL Cupu. Další jednozápasovou praxi přidal v ČFL. V Liberci chce Jakub Hromada pomoct týmu i sobě.

„Na angažmá ve Slovanu se těším, pauza vynucená zraněním byla dlouhá. Věřím, že už jsem zdravotně v pořádku a těším se na novou výzvu. Přicházím do skvělého klubu a jsem rád, že o mě měl zájem,“ prozradil Hromada v rozhovoru pro Slovan.

„Podle tváře se poznám v týmu se všemi. Víc znám Petara Musu, Alexandra Balutu, Jana Kuchtu a Matěje Chaluše. Věřím, že se v kabině chytnu dobře a co nejrychleji se zapojím," dodal slovenský záložník.

V dresu Slovanu bude působit do konce sezony 2019/2020.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec iQLANDIA
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec