FC Slovan Liberec | Slovan před reprezentační přestávkou vyrazí do Olomouce
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2022

Slovan před reprezentační přestávkou vyrazí do Olomouce

Ondřej Marko
Liberec - Před reprezentační přestávkou odehraje Slovan ještě jeden zápas, a to se Sigmou Olomouc. V rámci 26. kola FORTUNA:LIGY náš tým vycestuje na Andrův Stadion. Poslední vzájemné utkání jsme vyhráli 2:0 a prolomili tím sérii pěti ligových porážek proti soupeři z Hané. Navážeme na něj? Výkop je naplánován na nedělní 15. hodinu.

SK Sigma Olomouc - možnost bodově dohnat Slovan

Za úvodních šest jarních kol má Olomouc vyrovnanou bilanci: dvě výhry, dvě remízy a dvě prohry. Prohry si připsala proti Jablonci (0:1) a Ostravě (0:1). Dvě bezgólové remízy uhrála s Bohemians a Teplicemi. Všechny body naopak získala s Mladou Boleslaví (2:1) a v posledním utkání s Karvinou (2:1). V něm se trefili záložníci Greššák a Navrátil. Druhý jmenovaný vstřelil branku už jako kulhající, a krátce po své trefě pro zranění střídal.

Co se ligové tabulky týče, tak jsou nám Olomoučtí velmi blízko. Se svými 30 body sice drží desátou příčku, na nás však ztrácí pouhé tři body. V případě vítězství by se tak mohli posunout až na naši šestou pozici. Pokud se podíváme směrem dolů, tak na jedenáctý Zlín mají náskok pěti bodů, na následující Bohemians a Jablonec pak sedmi bodů.

Nejlepším střelcem klubu z Hané je stále obránce Martin Hála, který se trefil už šestkrát. Stejný počet branek nastřílel i Mojmír Chytil, nicméně pět z nich bylo ještě v dresu Pardubic, kde první část sezony hostoval. Hálu těsně dotahují Růsek a González, ti mají oba po pěti zápisech. Nejlepšími nahrávači jsou Chvátal a Zahradníček, první jmenovaný má šest asistencí, druhý pět.

FC Slovan Liberec - Posun na šestou pozici

Náš tým v posledním zápase zaskočil mistrovskou Slavii, když jsme doma zvítězili 1:0. Jedinou branku duelu si sám nešťastně vstřelil Peter Olayinka. Krátce na to navíc obdržel červenou kartu Štětina, tudíž jsme hráli přes 70 minut v oslabení. Veškerým útokům pražského celku jsme však odolali a výsledek úspěšně udrželi.

Po dalším tříbodovém zisku Slovan poskočil už na šestou příčku v tabulce. Střed tabulky je však stále vyrovnaný, desátá pozice, kterou okupuje právě Olomouc, je od nás vzdálená pouhé tři body. Druhým směrem je nejblíže Ostrava a Slovácko, které mají velký náskok čítající 14 bodů.

Obě mužstva se naposledy střetla v loňském říjnu v rámci 12. kola. Skóre tehdy otvíral Frýdek již v 15. minutě, ve druhé půli přidal z penalty branku Júsuf. Zbytek utkání si už náš tým pohlídal a vyhrál 2:0. Zlomili jsme tím sérii pěti ligových porážek s Olomoucí.

„Sigma se snaží hrát kombinační fotbal, mají rychlý přechod do útoku po zisku míče, naposledy v Karviné vyhráli 2:1, předtím ale doma dvakrát remizovali a to teď budou chtít napravit, takže nás určitě nečeká jednoduchý zápas. My chceme navázat na sérii pěti utkání, kdy jsme bodovali. Zápas proti Slavii byl hodně specifický, ale zvládli jsme ho. Kluci se vydali ze všech sil. V Olomouci to ale bude úplně jiné utkání než proti Slavii,“ myslí si asistent trenéra Ivan Kopecký.

Na Andrově stadionu je výkop naplánovaný na nedělní 15. hodinu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek AAA Auto
Mediální partneři
Náš region Beat radio