FC Slovan Liberec | Slovan přivítá v posledním domácím utkání základní části Karvinou
Menu Další Zavřít Zavřít
15.04.2022

Slovan přivítá v posledním domácím utkání základní části Karvinou

Tomáš Honzejk
Liberec - FORTUNA:LIGA míří do svého finiše. V základní části se Slovan představí naposledy na stadionu U Nisy. Soupeřem mu bude slezský tým MFK Karviná, který jsme na podzim porazili 2:1. Dokážeme to i podruhé? Utkání je naplánováno na neděli 17. 4. od 17 hodin. Buďte u toho a přijďte podpořit hráče Slovanu. Od 14 hodin si navíc na umělé trávě před hlavním vchodem můžete užít i turnaj našich nejmenších fotbalistů. Těšíme se na Vás!

MFK Karviná - poslední místo a tuhý boj o přežití

Slezané vůbec nejsou v jednoduché pozici. V ligové tabulce jsou poslední se ziskem pouhých 14 bodů za dvě výhry, osm remíz a hned 18 porážek. Na patnácté Pardubice ztrácí sedm bodů. To znamená, že i po posledním kole základní části budou s jistotou stále na chvostu a reálně jim hrozí ztráta ligové příslušnosti. Svěřenci trenéra Páníka pro zachování naděje alespoň na baráž už nutně musí bodovat.

Jak je již zmíněno výše, zelenobílí dokázali v sezóně vybojovat jen dvě výhry, obě však byly velice překvapivé. Jednou vykradli slávistický Eden, podruhé pak obrali o všechny body Ostravu na jejím stadionu, když vyhráli 3:1. To se stalo tři kola zpět. Poté uhráli domácí remízu 1:1 s pražskými Bohemians a v posledním kole nestačili na Slovácko na jeho hřišti, kde padli 1:3.

Nejlepším střelcem Slezanů je nestárnoucí útočník Michal Papadopulos, který se trefil celkem pětkrát. O titul nejlepšího týmového nahrávače se dělí Albánec Kristi Qose s ex-libereckým Lukášem Bartošákem. Oba hráči přihráli na tři branky. Brankářskou jedničkou mezi třemi tyčemi je po konci Petra Bolka třicetiletý Pavol Bajza, rodák ze slovenské Žiliny. V posledním vzájemném utkání jsme zvítězili na hřišti Karviné last minute gólem Júsufa Hilála, který se prosadil hlavičkou po rohovém kopu. Zvítězíme i tentokrát?

FC Slovan Liberec - tři zápasy bez vstřelené branky a pouze jeden bod

Před více než měsícem, konkrétně 9. března, Slovan doma přejel Pardubice 4:1. Od té doby prakticky nevstřelil gól. Sice v následujícím kole v oslabení nečekaně porazil Slavii 1:0, ale v tomto utkání si vstřelil vlastní gól Olayinka. Naši hráči tak nevyzráli na soupeřovu obranu již čtyři ligová kola, což není vůbec lichotivá bilance. Po Slavii prohráli 0:1 v Olomouci, stejným výsledkem pak skončil domácí duel s Teplicemi. V posledním odehraném kole uhráli svěřenci trenéra Kozla bod za remízu 0:0 ve Vršovickém Ďolíčku.

Proti Bohemians se poprvé v lize postavil mezi tři tyče belgický brankář Olivier Vliegen a udržel čisté konto. Uvidíme, zda dostane šanci i při domácím zápase. Naopak stoper Dominik Plechatý stále nebude k dispozici z důvodu zranění, které mu přivodil protihráč ze Slavie ve vzájemném utkání. Dalším zraněným hráčem je Michal Fukala, který si z reprezentačního srazu přivezl zranění, jehož léčba si ještě vyžádá pár týdnů. Tentokrát už ale nebude chybět nikdo kvůli karetnímu trestu.

Po 28 odehraných kolech má Slovan na kontě 34 bodů za 9 výher, 7 remíz a 12 porážek při negativním skóre 27:35, což momentálně znamená deváté místo ligové tabulky. Na šestý Hradec však modrobílí ztrácí pouhé dva body. Na jedenáctý Zlín pak mají k dispozici čtyřbodový náskok. Slovan tak stále může hrát jak ve Skupině o titul, tak v prostřední Skupině o umístění, ale také se ještě může stát, že bude muset bojovat ve Skupině o udržení. Je tak velmi důležité, aby hráči utkání proti Karviné zvládli.

Pokud si to přejete také, nezůstávejte doma a přijďte naše hráče podpořit přímo na stadion U Nisy. Zápas začíná v neděli 17. 4. v 17 hodin. Pojďme hráčům pomoct k vítězství, které by znamenalo definitivní záchranu!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis DPMLJ
Mediální partneři
Rengl rtm plus