FC Slovan Liberec | Slovan se pokusí potvrdit vzrůstající formu v nedělním zápasu s Baníkem
Menu Další Zavřít Zavřít
01.10.2021

Slovan se pokusí potvrdit vzrůstající formu v nedělním zápasu s Baníkem

Šimon Knopp
Liberec – V desátém kole FORTUNA:LIGY čeká na naše fotbalisty další nelehký soupeř. Na stadion U Nisy přijede ostravský Baník. Momentálně čtvrtý tým české nejvyšší soutěže se naposledy radoval z vítězství na našem stadionu v sezóně 2009/2010. Udrží Slovan příznivou bilanci a naváže na vítězství z Podještědského derby? Výkop je naplánován na neděli od 16 hodin. Před utkáním je připraven doprovodný program nejen pro děti.

FC Baník Ostrava – Povedený začátek sezóny i vysoké výhry

Klub z Moravskoslezského kraje vstoupil do sezóny velmi dobře, tomu odpovídá i čtvrtá příčka v tabulce. Po zaškobrtnutí v úvodním kole (porážka 0:1 s Jabloncem) došlo ke zlepšení výkonů a vysokým výhrám, které zabrzdila až Slavia Praha (0:4). Ovšem Baník se oklepal a v následujících duelech dvakrát zvítězil, poté se musel spokojit pouze s remízou 1:1 proti Sigmě a v minulém kole se již znovu radoval z výhry. Celková bilance ostravských fotbalistů je tedy 6 výher, 1 remíza a 2 porážky. Respekt budí především vítězné zápasy (5:1 se Zlínem, 3:1 s Budějovicemi, 3:1 s Pardubicemi, 1:0 s Boleslaví, 2:1 s Teplicemi a 4:1 s Bohemians), protože hned ve čtyřech z nich zvítězil Baník minimálním rozdílem 2 branek.

Poslední ligový zápas jsme již zmínili, Ostrava se na domácí půdě představila proti pražské Bohemce. Přestože již v desáté minutě prohrávala po brance Chramosty, Ostrava celý zápas otočila a nakonec se radovala z výhry 4:1. Brankami se na vítězství podíleli Budínský, Kuzmanovič, Pokorný a Almási. V MOL Cupu Baník postoupil do osmifinále, když dokázal v minulém týdnu v dramatickém zápase přehrát FK Loko Vltavín 5:2 po prodloužení.

Ofenzivními tahouny ostravského celku jsou především Ladislav Almási a překvapivě dva obránci David Lischka a Jiří Fleišman. První jmenovaný nastřílel už čtyři branky a je nejlepším střelcem ostravského celku. Na druhém místě je se třemi trefami stoper Lischka. Nejvíce gólových přihrávek připravili obránci Fleišman (4) a Ndefe (3). Další výraznou postavou v dresu Baníku je Kuzmanovič, který společně se Sorem připravil nejvíce přihrávek do šance. Ovšem právě Kuzmanoviče budou fotbalisté z Ostravy postrádat, protože si bude odpykávat trest za červenou kartu.

Nejzajímavější pohyby v týmu Baníku Ostrava:

David Lischka, Sparta ➤ Baník Ostrava (host. s opcí)

Lukáš Budínský, Mladá Boleslav ➤ Baník Ostrava

Jiří Klíma, Mladá Boleslav ➤ Baník Ostrava

Ladislav Almási, Ružomberok ➤ Baník Ostrava

FC Slovan Liberec – Vzestup tabulkou a výhra v derby!

Slovan navázal na bodově povedené výkony pod trenérem Kozlem a i v minulém kole zvítězil. Výhra byla o to radostnější, že se jednalo o 57. Podještědské derby. Přestože byl většinu utkání náš tým pod tlakem, obrana v čele s Milanem Knoblochem neinkasovala a díky krásné brance z přímého volného kopu v podaní útočníka Ľubomíra Tupty se Slovan radoval z nejtěsnější možné výhry 1:0.

Se ziskem bodů (7 z možných 9 v posledních třech utkáních) souvisí i posun tabulkou. Našemu celku nyní patří 13. příčka s osmi body. V případě výhry by se Slovan teoreticky mohl vyšplhat až na osmou pozici. Liberecké fanoušky může těšit i střelecká forma Tupty, který v posledních dvou zápasech vstřelil dva góly a výrazně se podílel na zisku důležitých bodů.

Poslední vzájemný duel s Baníkem Ostrava dopadl remízovým výsledkem. V utkání měl více ze hry Baník, kterému nejprve nebyla uznána branka, protože ještě dříve byla odpískána penalta za faul ve vápně. Té se ujal Stronati, ovšem trefil pouze tyč. Liberečtí více než šance sbírali spíše žluté karty a oba celky se nakonec rozešly remízou 0:0. Jak již bylo zmíněno výše, Baník čeká na výhru pod Ještědem už jedenáct let, protože naposledy se z těsného vítězství 1:0 radoval v sezóně 2009/2010.

Do zápasu již bude připraven naskočit Koscelník, který si odseděl třízápasový trest za červenou kartu. Duel s Baníkem Ostrava odehrajeme v neděli od 16. hodiny, a to na domácím stadionu U Nisy. Pro vstup je stále nutné prokazovat bezinfekčnost a antigenní test bude možné podstoupit u recepce stadionu od 13:30. Před stadionem bude navíc připraven bohatý předzápasový program včetně sportovní olympiády pro děti, herního koutku Playstation nebo stánku našeho generálního partnera AAA Auto. Určitě přijďte s předstihem!

Béčko v neděli proti Zápům, ženy hrají v Chrastavě

B-tým Slovanu se utká s pátým celkem skupiny B České fotbalové ligy - SK Zápy - na jejich stadionu, v neděli od 15:00.

Ženský tým se představí proti týmu Lokomotiva Brno H. Heršpice na stadionu v Chrastavě, a to už v sobotu od 14:00

🔷 VÍKENDOVÝ PROGRAM 🔷 #fcsl #akademie_fcsl

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Sobota 2. října 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis AAA Auto
Mediální partneři
Beat radio rtm plus