FC Slovan Liberec | Slovan se pokusí vystavit rozjetému Baníku stopku! Přidá další body?
Menu Další Zavřít Zavřít
31.08.2018

Slovan se pokusí vystavit rozjetému Baníku stopku! Přidá další body?

Redakce
Liberec - Útok na body! Před Slovanem posilněným výhrou v Příbrami stojí další těžká prověrka, pod Ještěd totiž přijede ostravský Baník. Svěřenci kouče Bohumila Páníka jsou, podobně jako byla Příbram, pořádně rozjetí. Zastaví je naše mužstvo?

FC BANÍK OSTRAVA

Na jaře Baník bojoval do poslední kola o záchranu, vytyčený cíl se mu díky mohutnému finiši povedl. V aktuálním ročníku už je to úplně jiný příběh, parta okolo Milana Baroše válí a přináší bodové ztráty velkým favoritům soutěže.

Po šesti odehraných kolech Ostravští disponují patnácti body a se skóre 12:3 se nacházejí na celkové třetí pozici tabulky. Na body svěřenci trenéra Bohumila Páníka nedosáhli pouze jednou, když prohráli na půdě Slovácka 1:2. Jinak si připsali skalpy Jablonce, Příbrami, Olomouce a pražských Bohemians s Duklou.

V čem tkví největší síla Baníku? Ofenziva. Není zápas, ve kterém by ofenziva tradičního slezského klubu neskórovala, není utkání, kde by soupeře nepřehrála. Dame Diop (4) s Milanem Barošem (3) mají na kontě celkem sedm tref, dvakrát se trefil i Ondřej Šašinka. Výborně však prozatím funguje také defenziva, brankář Jan Laštůvka je se čtyřmi vychytanými čistými konty společně s Matúšem Kozáčikem a Ondřejem Kolářem na špičce statistik.

Baník má za sebou také úspěšný vstup do MOL Cupu, když tento týden přehrál třetiligový Uničov 2:0 brankami Diopa a libereckým fanouškům velmi dobře známého Jiřího Fleišmana. Na Slovan čeká ve druhém kole v příštím týdnu tým Štěchovic hrající ČFL.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC SLOVAN LIBEREC FC BANÍK OSTRAVA
48 ZÁPASY 48
22 VÝHRY 11
15 REMÍZY 15
11 PROHRY 22
65 VSTŘELENÉ GÓLY 46
46 INKASOVANÉ GÓLY 65
97 ŽLUTÉ KARTY 113
4 ČERVENÉ KARTY 9
5 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

Oba týmy spolu sehrály celkem osmačtyřicet ligových zápasů, hned dvaadvacetkrát bral výhru Slovan, jedenáctkrát se radovali Ostravštví. Naše mužstvo vede i na vstřelené branky (65:46). Poslední duel spolu obě mužstva sehrála během ročníku 2017/2018 v rámci 28. kola. Slovan tehdy se svým sokem remizoval ve Vítkovicích 1:1. Branky vstřelili Tomáš Poznar a Oscar Dorley.

FC SLOVAN LIBEREC

Naše mužstvo během minulého týdne získalo důležité tři body v souboji s Příbramí, kterou porazilo 3:1. Před zápasem s Baníkem má tak Slovan bilanci dvou výher, třech remíz a jedné porážky s obhájcem titulu z Plzně. Slušnou sbírku bude chtít rozšířit i tentokrát, na koho se může spolehnout?

Ve velké formě hraje Petr Ševčík, který má na svém kontě už branku a tři asistence (v tomto ohledu je po Michalu Trávníkovi se čtyřmi gólovými nahrávkami vůbec nejúspěšnější v lize). Parta okolo Zsolta Hornyáka je zároveň třetím nejčastěji střílejícím mužstvem v lize a druhým nejúspěšnějším týmem, co se držení balónu týče.

„Spadl nám kámen ze srdce. Troufnu si říct, že ve dvou z těch tří remízových zápasů jsme si zasloužili vyhrát. Jsme rádi, že se nám povedlo vstřelit víc než jednu branku. Dali jsme hned tři, což je super," komentoval Roman Potočný situaci po zápase v Příbrami.

Slovan nečeká proti Baníku vůbec jednoduchý úkol. Náročný a sebevědomý soupeř však přijede na stadion U Nisy a díky domácímu prostředí bude mít Slovan zřejmou výhodu. Dokráčí ke třetímu vítězství během aktuální sezony, nebo bude úspěšnější soupeř? Výkop je naplánován na sobotních 15:00, tak dorazte!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Mattoni
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec