FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu na stadionu U Nisy představí proti Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
17.03.2023

Slovan se v sobotu na stadionu U Nisy představí proti Slavii

Šimon Knopp
Liberec - Základní část nejvyšší české soutěže se blíží rychle ke konci a ve 24. kole se domácí tým představí na stadionu U Nisy proti aktuálně první Slavii Praha. Naši fotbalisté budou potřebovat v nelehkém období podporu domácích fanoušků, proto neváhejte a přijďte je v sobotu od 18 hodin podpořit přímo na stadion! Před zápasem bude navíc v rámci Víkendu otců připravena ligová fanzóna s bohatým programem.
Online prodej vstupenek

SK Slavia Praha - nakročení k zisku titulu?

Slavia v jarní části sezony dokazuje, že její kádr je dostatečně široký a kvalitní, aby v lize mohl bojovat o první místo. Od nového roku dokázala Slavia stáhnout čtyřbodovou ztrátu na Plzeň, a díky tomu jí nyní přísluší první místo v tabulce. Ovšem přesto se ukazuje, že Slavia není nezastavitelná a může ztrácet body. Vypovídají o tom například zápasy s Teplicemi (1:1) nebo s Českými Budějovicemi (0:1).

Přesto svěřenci trenéra Trpišovského udělali v minulém kole důležitý krok, který by je mohl přiblížit k zisku titulu. V domácím prostředí totiž dokázali porazit rivala z Plzně, a to i přesto, že po úvodních 16 minutách prohrávali. K otočení výsledku zavelel ve druhém poločasu Olayinka a druhý gól následně přidal střídající Lingr.

Slavia stále usiluje i o vítězství v MOL Cupu. V semifinále nastoupí proti dalšímu pražskému týmu, Bohemians. Tento duel se bude hrát 5. dubna a v případě postupu favoritů (i z druhého utkání), by se mohla Slavia představit ve finále proti Spartě.

Nejlepším střelcem Slavie je Stanislav Tecl, který se trefil již desetkrát. Ovšem dotahují ho Peter Olayinka a Ondřej Lingr, oba mají totiž po devíti zásazích. Z pohledu asistencí je na tom nejlépe dvojice Petr Ševčík a David Jurásek, oba mají pět. Aktuální jedničkou v bráně je Ondřej Kolář, který naskočil do 14 utkání a v 6 z nich vychytal čisté konto. Mick van Buren, který se vrátil do Slavie z libereckého hostování, naskočil do sedmi duelů a dvakrát se gólově prosadil.

FC Slovan Liberec - černá série pokračuje

Libereckému týmu se v posledních zápasech nedaří a potvrzuje to i situace v tabulce. Slovanu patří před 24. kolem až jedenáctá pozice, která by po 30. kole znamenala přesun do skupiny o udržení. V osmi odehraných zápasech od začátku nového roku získal Slovan pouze 5 bodů a v tomto ohledu je na tom nejhůře společně s Teplicemi.

Zisk bodů nepřinesl ani poslední zápas v Mladé Boleslavi. Liberecké mužstvo oslabené o několik hráčů (z důvodu karetního trestu či zdravotního stavu) prohrálo se svým soupeřem 0:4. Rozhodlo úvodních dvacet minut, po kterých bylo skóre 0:3. V samotném závěru sice dokázal vstřelit gól Olatunji, ale jeho branka neplatila kvůli ofsajdu.

Při posledním vzájemném střetnutí Slavie a Slovanu se radovali z vítězství 3:0 Pražané. Rozhodnuto bylo po první půli, když se trefili Ousou, Olayinka a Tecl. Ovšem libereckým fanouškům se jistě vybaví i poslední domácí utkání proti tomuto soupeři z loňského března. V něm totiž naši hráči zvítězili po vlastním gólu Olayinky 1:0, a to i přesto, že od 20. minuty hráli bez vyloučeného Štetiny. Celková bilance vzájemných zápasů lépe vyznívá pro Slavii, která vyhrála 27 z 61 odehraných.

Pokud si nechcete nechat ujít atraktivní souboj se Slavií, přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v sobotu od 18 hodin. Vstupenku můžete zakoupit bez front online zde nebo v den zápasu na pokladnách stadionu.

Víkend otců a ligová fanzóna

Nadcházející dvě ligová kola se ponesou v duchu každoroční akce Víkend otců, která cílí na rodiny s dětmi.

Na sobotní duel se určitě vyplatí dorazit s předstihem, protože už od 16 hodin bude pro návštěvníky před hlavním vchodem na stadion a na umělé trávě připravena ligová fanzóna, v níž si na své přijdou nejen otcové se syny. Budete si moct prohlédnout trofej pro ligového mistra, zasoutěžit si ve fotbalové střelnici, zahrát si hru FIFA na Playstationu nebo si odnést podpisy z autogramiády Filipa Prebsla a Matěje Valenty.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže na Slavii vyzrát jako v posledním domácím utkání? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek DPMLJ
Mediální partneři
Rengl Beat radio