FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu utká v domácí odvetě s Olomoucí!
Menu Další Zavřít Zavřít
29.04.2022

Slovan se v sobotu utká v domácí odvetě s Olomoucí!

Ondřej Marko
Liberec - Náš tým se utká v rámci nadstavbové části FORTUNA:LIGY se Sigmou, a to v semifinále Skupiny o umístění. Jedná se již o druhý zápas, přičemž do domácí odvety si Slovan přivezl výsledek 0:1. To znamená, že nic není ztraceno a postup do finále je ještě otevřený. Duel se odehraje na stadionu U Nisy v sobotu od 16:00.

Bližší informace o průběhu celé nadstavbové části, alias FINÁLE FORTUNA:LIGY, si můžete připomenout v našem přehledném článku zde. V případě postupu Slovanu přes Sigmu by na nás čekal ve finálovém dvojzápase (8. a 15. května) lepší z dvojice týmů České Budějovice - Mladá Boleslav.

SK Sigma Olomouc

První duel ve Skupině o umístění sehrál náš tým minulou neděli na Hané. Celé utkání provázelo velmi aprílové počasí, přičemž druhý poločas byl z důvodu krupobití dokonce na deset minut přerušen. Jedinou branku utkání vstřelil už v 17. minutě domácí Chytil. Slovan se od té doby snažil o vyrovnání, nicméně marně. Nedovedl ho k němu ani závěrečný tlak.

Do domácí odvety tak vstupujeme s hratelným výsledkem 0:1. Důležité je zmínit, že jakákoliv výhra o jednu branku by automaticky znamenala prodloužení dvakrát 15 minut. Za stále nerozhodného stavu by pak následovaly penalty.

Pro připomenutí, Sigma skončila v základní části na devátém místě s 37 body, tedy se stejným bodovým ziskem jako Slovan, ale s horším skóre ze vzájemných zápasů. Důležitá byla pro její umístění výhra v posledním kole nad Spartou (2:0). Nejlepšími kanonýry olomouckého klubu jsou s šesti brankami Antonín Růsek a Martin Hála. Avšak druhý z nich je dlouhodobě zraněný a se Sigmou se dohodl na rozvázání smlouvy. Nejlepším nahrávačem je fotbalista slovenské národnosti, Juraj Chvátal. Ten asistoval už šestkrát.

FC Slovan Liberec

V případě postupu do finále Skupiny o umístění by se Slovan utkal s lepším ze souboje Mladá Boleslav - České Budějovice. Tento duel také ještě není rozhodnutý, v prvním utkání vyhrála Mladá Boleslav v Českých Budějovicích 3:2. Kdyby náš tým v sobotu vypadl, skončili bychom na devátém či desátém místě. To už závisí na výsledku druhého duelu. V případě vypadnutí Českých Budějovic bychom byli v konečné tabulce devátí, kdyby do finále nepostoupila Mladá Boleslav, tak desátí.

Pro připomenutí ještě můžeme zmínit nejlepší střelce a asistenty. Tabulku kanonýrů vede šestigólový Michael Rabušic. Mezi asistenty jsou nejlepší kapitán Jan Mikula a Christian Frýdek, kteří přihráli celkem čtyřikrát. V posledních zápasech plnil roli jedničky mezi třemi tyčemi Olivier Vliegen, který si ze čtyř utkání připsal zatím jedno čisté konto.

Zápas se bude hrát již tuto sobotu od 16:00, přijďte podpořit naše hráče na stadion U Nisy! Celoroční permanentky platí i na domácí utkání nadstavbové části ligové soutěže. Pro ostatní budou v den utkání od 13h otevřeny pokladny.

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Čtvrtek 21. dubna 2022

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net NET-SYSTEM
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio