FC Slovan Liberec | Slovan se vrací do ligového běhu, proti Slovácku bude chtít udržet dlouhou sérii
Menu Další Zavřít Zavřít
06.12.2020

Slovan se vrací do ligového běhu, proti Slovácku bude chtít udržet dlouhou sérii

Redakce
Liberec – Minulý týden musel být duel Slovanu odložen kvůli koronavirovým problémům Baníku, teď je naše mužstvo na domácí scéně zpátky v běhu. V pondělní dohrávce hostí od 18 hodin v rámci 10. kola Slovácko, které v posledních dvou utkáních nasbíralo šest bodů a vysoké skóre 8:2.

1. FC Slovácko – Vzestup v tabulce i devastace Příbrami

Tým trenéra Martina Svědíka vstoupil do obnoveného pokračování FORTUNA:LIGY výborně. Zkraje listopadu obral o body olomouckou Sigmu bezbrankovou remízou, pak doma rozstřílel Příbram vysoko 5:1 a následně přehrál dvoubrankovým rozdílem také Opavu. Slovácko přitom v souboji se Slezany vedlo v 27. minutě hry už 3:0, další branku ale nepřidalo a naopak inkasovalo.

Zatímco v poslední době se celku z Uherského Hradiště daří, před pauzou posbíral dvě porážky se Slavií (0:3) a nováčkem z Pardubic (0:1). V součtu mu tak s bilancí čtyř výher, dvou remíz a dvou porážek patří se 14 body devátá příčka tabulky. Slovan má pouze o bod méně a je průběžně desátý, oba celky mají přitom vzhledem k pondělnímu termínu o dvě utkání méně než většina tabulky. Oběma se totiž zároveň odkládal duel s Baníkem.

Slovácko ještě U Nisy nikdy v historii nevyhrálo. V celkem osmnácti duelech zvítězilo desetkrát naše mužstvo, osmkrát skončily duely remízou. Během posledních dvou vzájemných zápasů pod Ještědem zároveň padalo hodně branek, v květnu tohoto roku svítilo po závěrečném hvizdu na světelné tabuli skóre 3:1, o rok předtím pak 3:2.

Nejlepším střelcem týmu kouče Martina Svědíka je Vlastimil Daníček se třemi přesnými zásahy, po dvou gólech dali Stanislav Hofmann, Lukáš Sadílek, který je zároveň se dvěma asistencemi nejlepším nahrávačem, a Rigino Cicilia. V bráně se střídají Vít Nemrava s Pavolem Bajzou, oběma se povedlo vychytat jedno čisté konto.

FC Slovan Liberec – Skolení Gentu i odčinění nevydařeného derby

Slovan má za sebou bláznivý týden. Ve čtvrtek se představil na půdě belgického Gentu, kde díky brankám Kamsa Mary a Tarase Kačaraby zvítězil 2:1. Naše mužstvo si zároveň po tříbodovému zisku upevnilo třetí příčku tabulky, soupeř po zápase odvolal z pozice hlavního kouče Wima De Deckera. Už příští čtvrtek přijede na stadion U Nisy srbská Crvena zvezda, šestým duelem základní skupiny liberecká pouť Evropskou ligou skončí.

Naposledy v lize se naše mužstvo představilo během Podještědského derby, které prohrálo 1:3. Jedinou branku z penalty zapsal Kamso Mara, o výhře rivala přitom rozhodl druhý poločas. Ještě předtím Slovan nečekaně uspěl v improvizované sestavě Na Stínadlech, v Teplicích zvítězil těsně 2:1.

Nejlepšími našimi střelci ve FORTUNA:LIZE jsou stále Michael Rabušic s Jhonem Mosquerou, oba mají čtyři góly. Hned tři hráči se následně dělí o krále asistencí, dvě přesné gólové přihrávky nasbírali Michal Beran, Kamso Mara a Imad Rondič. V brance nastoupil sedmkrát Filip Nguyen, který vychytal dvě čistá konta. Milan Knobloch se zaskvěl skvělým výkonem právě ve zmiňovaných Teplicích.

Česká nejvyšší soutěž se hraje stále před prázdnými tribunami, držte našim klukům alespoň na dálku palce! Zápas se Slováckem začíná v pondělí od 18 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur A net
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact