FC Slovan Liberec | Slovan se zapojí do Dnů vděčnosti zdravotníkům
Menu Další Zavřít Zavřít
15.12.2021

Slovan se zapojí do Dnů vděčnosti zdravotníkům

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Náš klub se rozhodl zapojit do akce s názvem „Dny vděčnosti zdravotníkům“, která má za cíl symbolicky podpořit ty, kteří v tomto složitém období čelí náporu pacientů v přetížených nemocnicích. Hráči Slovanu nastoupí v neděli při domácím utkání proti Českým Budějovicím netradičně v bílých dresech, tedy v barvě zdravotníků, a na nich budou mít přilepené náplasti s červeným srdíčkem. U stadionu navíc proběhne sbírka pozorností pro zdravotníky z liberecké nemocnice.

Cíl akce:

  • Poděkovat zdravotníkům, vyjádřit uznání za jejich nasazení.
  • Ocenit je, povzbudit, vyjádřit, že bez nich bychom byli bezmocní.
  • Uvědomit si, že se navzájem potřebujeme.

Do Dnů vděčnosti zdravotníkům se můžete zapojit i vy, a to symbolickým připevněním náplasti se srdíčkem na oblečení, přípravou přáníček, obrázků a vzkazů pro zdravotníky nebo předáním pozorností. U hlavního vchodu na stadion bude umístěn vánoční stromeček, pod který budete moct před zápasem umístit vaše dárky či něco dobrého pro zdravotníky liberecké nemocnice, kterým vše následně předáme.

Část povolené kapacity při posledním letošním domácím zápasu bude určena pro zdravotníky, kteří dostanou vstupenky zdarma. Zájemci z jejich řad nás mohou kontaktovat na mail fanousci@fcslovanliberec.cz.

„Ve dnech, kdy se všichni upínáme ke svátkům, dnům volna a času s rodinou, je celá skupina lidí, kteří tuto vyhlídku určitě nemají – zdravotníci. Nemocnice praskají ve švech a vidina lepších časů je na hony vzdálená. Místo díků letos vnímáme lavinu urážek, arogance a nevděku. Dny patří těm, kdo nehledí na své pohodlí a slouží bez rozdílu všem potřebným. Mnohdy vidí zbytečně zmařené životy a přes všechno úsilí jsou těmi poraženými. Proto jim vyjadřujeme velké díky: Jste pro nás darem!“ Tak popisuje smysl této aktivity za její organizátory Jan Zajíček.



Nejde o první naši akci se zaměřením na zdravotnictví. Ve spolupráci s MCU KOLOSEUM, o.p.s. jsme se v září připojili ke kampani Světové zdravotnické organizace (WHO), jejímž posláním je šířit povědomí o kardiovaskulárních nemocech a jejich prevenci. Loni jsme zase díky sbírce mezi hráči a zaměstnanci ve spolupráci s Nadací Preciosa věnovali významnou částku na nákup plicních ventilátorů v Krajské nemocnici Liberec. Do stejné instituace putoval i výtěžek z loňského charitativního „Derby proti koronaviru“, které jsme zorganizovali ve spolupráci s klubem FK Jablonec.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Procentrum
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec