FC Slovan Liberec | Slovan sehraje poslední přípravné utkání v Rakousku proti Apollonu Limassol
Menu Další Zavřít Zavřít
21.07.2022

Slovan sehraje poslední přípravné utkání v Rakousku proti Apollonu Limassol

Šimon Knopp
Rakousko/Liberec - Po dvou zápasech proti maďarským celkům, čeká na liberecké fotbalisty mistr kyperské ligy - Apollon Limassol FC. Svěřenci trenéra Kozla sehrají poslední přípravný zápas před začátkem sezony na stadionu v rakouském Pergu (původně se mělo hrát na jiném místě) v pátek od 16 hodin. Stream z utkání vysílat nebudeme, ale nabídneme Vám aktualizovanou reportáž na našem webu.

Apollon Limassol

Apollon Limassol je klub, který byl založen v roce 1954 a je úřadujícím kyperským mistrem. V minulé sezoně totiž ovládl tamní ligu a skončil na prvním místě s náskokem čtyř bodů na druhou Larnaku. Stal se historicky již počtvrté vítězem nejvyšší kyperské soutěže a zajistil si tak postup do kvalifikace Ligy Mistrů. Kromě mistrovských titulů má Apollon ve své sbírce i devět trofejí za vítězství v kyperském poháru.

Klubové barvy jsou stejné, jako ty naše, a to modrá a bílá. Apollon hraje své zápasy na stadionu Tsirio s kapacitou 13 331 diváků. Stejně jako většina kyperských celků, i Limassol má velmi pestrou soupisku. Kromě několika kyperských rodáků zde nalezneme Francouze, Srby, Dána, Kamerunce, Nora či Argentince. Celý tým vede kouč Alexander Zorniger, který je německé národnosti.

Apollon sehrál v rámci přípravy na novou sezonu zatím dva zápasy. Utkal se s prvoligovým kyperským týmem Doxa, kterému podlehl těsným rozdílem 0:1. V druhém duelu se představil proti našemu poslednímu soupeři, mužstvu Mezőkövesd Zsóry. Ve vyrovnaném utkání, které nabídlo šest branek, se oba celky nakonec rozešly nerozhodně 3:3. Na Limassol čeká i kvalifikační duel v Lize mistrů, představí se ve třetím předkole proti lepšímu ze dvojice Maccabi Haifa a Olympiakos.

FC Slovan Liberec

Slovan se připravuje již druhý týden na herním soustředění v Rakousku. Zatím odehrál přípravné zápasy proti dvěma maďarským celkům. Nejprve vyzval Újpest FC, se kterým remizoval nerozhodně 0:0. Ve druhém utkání svěřenci trenéra Kozla narazili na Mezőkövesd Zsóry SE. Do tohoto duelu zasáhly nové posily (pozn. red. u některých se ještě finalizují všechny náležitosti potřebné k přesunu do Slovanu), a to sice Dominik Preisler, Maksym Talovjerov i Mick van Buren. Přesto náš tým prohrál 1:2, jedinou branku vstřelil z přímého kopu Kamso Mara.

Na utkání si můžete vsadit u našeho prémiového partnera na webu www.tipsport.cz.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
rtm plus Náš region