FC Slovan Liberec | Slovan sehrál přátelské utkání s SK Žibřidice v rámci projektu Kopeme za fotbal
Menu Další Zavřít Zavřít
06.09.2018

Slovan sehrál přátelské utkání s SK Žibřidice v rámci projektu Kopeme za fotbal

Šimon Knopp
Liberec – Hráči si po pohárovém duelu se Štěchovicemi zpestřili reprezentační přestávku utkáním proti SK Žibřidice, které hrají 1.B třídu Západ v Libereckém kraji. Již před začátkem zápasu bylo jasné, že ani jednomu z týmů nejde o výsledek. Cílem bylo užít si fotbalové odpoledne a případně načerpat nové zkušenosti.

Domácí Slovan nastoupil v modré kombinaci, zatímco hosté ve své zelené kombinaci. Počasí se na stadionu U Nisy vydařilo, fanoušci i hráči si tak mohli užít zápas naplno. V sestavě libereckých byla velká část hráčů z A-týmu, i proto se dala očekávat velmi zajímavá podívaná. Slovan v prvním poločase nastoupil v této sestavě:

Hasalík – Potočný, Köstl, Koscelník – Nešický, Ulbrich – Gembický, Voltr, Pázler, Mashike, Malinský

Před začátkem zápasu došlo k výměně brankářů u obou týmů. Ovšem fanouškům se tato změna moc nelíbila, protože první dvě střely Slovanu na branku skončily ihned gólem. Prosadil se Mashike a následně Voltr. Bylo znát, že domácí Slovan je jistější na míči, přesto hosté soupeři nechtěli darovat nic zadarmo. Žibřidice se pouštěly do útoku ve velkém počtu a tříčlenné obraně Slovanu několikrát pohrozily nebezpečnými šancemi. Fanoušky potěšila zejména střela zpoza vápna, která orazítkovala tyč.

Liberečtí se dále hnali do útoku a přestože Hasalík předvedl pár skvělých zákroků, obrana zelených do poločasu ještě 5x inkasovala, jednou i po vlastním gólu. Do druhého poločasu si Slovan nachystal malé překvapení a nastoupila částečně obměněná sestava. Po boku svých svěřenců se na hřišti objevili trenér Zsolt Hornyák, jeho asistenti Marek Čech, Branislav Sokoli a Miroslav Holeňák, ale i kondiční trenér Egon Kunzmann nebo kustod Petr Ulihrach.

Oživení v podobě střídání zápasu prospělo a realizační tým ukázal, že se nemá za co stydět. Hned v úvodu druhé půli se prosadil Marek Čech a o chvíli později i Miroslav Holeňák. Zsolt Hornyák společně s Branislavem Sokoli v obraně poctivě bránili a útočníci Žibřidic to měli složité.

Ovšem v závěru zápasu rozhodčí nařídil po ruce ve vápně pokutový kop pro hosty. Za chvíli už celý stadion jásal, protože střelec poslal brankáře na druhou stranu a chladnokrevně proměnil. Branka vlila zeleným novou krev do žil a začali útočit podstatně více. Nakonec byli odměněni dalším gólem, tentokrát se jeden z hráčů trefil z vápna prudce pod břevno.

Utkání provázela příjemná atmosféra, k vidění bylo mnoho šancí, skvělé zákroky brankářů a hned několik branek. Co se týče výsledku, překvapení se nekonalo. I když se soupeř představil sympatickým a snaživým výkonem, zápas nakonec skončil 17:2. “O výsledek určitě nešlo, byl to spíše takový “sranda” zápas, pro zábavu. Snažili jsme se hlavně pobavit diváky a také aby si kluci zahráli. Byla to taková vložka do reprezentační pauzy, zase jsme se trošku stmelili a zahráli dobrý fotbal,” okomentoval utkání obránce Köstl.

Podobná slova volil i trenér Zsolt Hornyák, který měl možnost si nezvykle zahrát se svými svěřenci. “Popravdě jsem se svými hráči nikdy nehrál, nedovolil jsem si to. Ale když to bylo pro dobrou věc, není důvod, abych si nezahrál a moc jsem si to dnes užíval. Pro nás to je také zpestření programu a akceptujeme, že je to určeno především pro fanoušky. Týmy z nižších soutěží si mohou zahrát a vyzkoušet atmosféru na našem hlavním stadionu. Pro nás to byla i dobrá tréninková náplň."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Kristýna
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact