FC Slovan Liberec | Slovan v Rakousku čeká další maďarský soupeř, tentokrát Mezőkövesd Zsóry
Menu Další Zavřít Zavřít
18.07.2022

Slovan v Rakousku čeká další maďarský soupeř, tentokrát Mezőkövesd Zsóry

Ondřej Marko
Liberec - Na herním soustředění v Rakousku vyzve Slovan ve druhém duelu dalšího maďarského soupeře. Tentokrát jím bude celek Mezőkövesd Zsóry. Zápas odehrajeme již toto úterý od 18:00, opět na stadionu v Ottensheimu. Stream dostupný nebude, ale k dispozici bude aktualizovaná reportáž na webu. Dnes si představíme našeho soupeře. Ve článku navíc najdete i několik příspěvků o soustředění z našich profilů na sociálních sítích.

Mezőkövesd Zsóry SE

Klub pochází z nevelkého maďarského města Mezőkövesd, s populací necelých 17 tisíc lidí. Byl založen v roce 1975, přičemž za klubové barvy byly zvoleny modrá a žlutá. Celek hraje své domácí zápasy na stadionu Városi. Ten v roce 2016 prošel rozsáhlou rekonstrukcí, na kterou přispěla i maďarská vláda. 400 milionů maďarských forintů (cca 24,5 milionu korun) pokrylo opravu hlavní tribuny. Nyní se na stadion vejde 4183 fanoušků.

Celek se do první ligy dostal v roce 2016. Stalo se tak po dramatickém konci druhé nejvyšší soutěže. V posledním, 30. zápase, doma Mezőkövesd hostil Dunaújváros PASE. Na nově opraveném stadionu tak mohl náš úterní soupeř slavit postup do první ligy. Největším klubovým úspěchem od té doby byl postup do finále maďarského poháru, ve kterém podlehl 1:2 Honvédu Budapešť.

Co se týče poslední sezony, tak Mezőkövesd se jen o malý kus vyhnul sestupu do druhé ligy. Po 33 kolech měl na kontě 38 bodů. Sestupující MTK Budapešť jich měla 36. Podařilo se jim tak skončit na 10. místě z 12. V přípravě zatím odehrál náš soupeř šest duelů, z nichž dva vyhrál, tři remizoval a jeden prohrál.

FC Slovan Liberec

Náš tým zatím odehrál v Rakousku jedno přípravné utkání, a to na stadionu v Ottensheimu nedaleko Lince. Utkali jsme se s rovněž maďarským celkem, Újpest FC. S pátým nejlepším týmem loňského ročníku maďarské první ligy jsme odehráli výsledkově vyrovnanou partii. Ani jeden z celků se totiž nedokázal gólově prosadit, ačkoliv naši hráči k tomu měli určitě blíže.

Během letní přípravy odehrál náš tým již sedm přípravných duelů. Z nich čtyři vyhrál, dva remizoval a pouze jediný prohrál.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint Aura Medical
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region