FC Slovan Liberec | Slovan v páteční předehrávce vyzve pražskou Duklu
Menu Další Zavřít Zavřít
21.02.2019

Slovan v páteční předehrávce vyzve pražskou Duklu

Šimon Knopp
Liberec - Před Slovanem bude stát ve 22. kole FORTUNA:LIGY poslední tým tabulky FK Dukla Praha. Je zřejmé, že Liberečtí budou chtít navázat na úspěšný domácí zápas s Příbramí, hovoří pro ně i statistiky, protože poslední 4 domácí utkání jsme proti Dukle neprohráli. Přijďte se podívat, jak to celé dopadne v pátek 22. února od 18 hodin na stadionu U Nisy.

Informace o vstupenkách: zde

FK Dukla Praha

Přestože se momentálně hráčům Dukly tolik nedaří (16. pozice s 16 body), nebylo by radno tento pražský klub podceňovat. Fotbalový klub sídlící v pražských Dejvicích patří k týmům s nejbohatší historií. Celkem jedenáctkrát byli mistry Československa a několikrát uspěli i v československém/českém poháru. Navíc v jarní části ligy ukazují, že mají kvalitní kádr a zápasy s nimi nejsou jednoduché. O tom se přesvědčil i Baník, který s Pražany pouze remizoval, proti Spartě dokonce Dukla sahala po vítězství, ale nakonec prohrála 2:3.

Během přípravy se Dukle dařilo, celkem ze šesti zápasů zvítězila 5x, pouze jednou byla poražena. Postupně si svěřenci trenéra Skuhravého poradili s třetiligovým Benešovem (5:0), s Živanicemi (4:2), Chrudimí (4:1), Příbramí (4:0) a Bohemkou (2:1). Jediný tým, na který Dukelští nestačili, byly Drážďany hrající druhou nejvyšší německou ligu, v tomto utkání Dukla podlehla soupeři 2:3.

Během zimní přestávky prošel obměnou i kádr Pražanů. Na hostování odešli Martin Chlumecký (Jihlava) a David Bezdička (Teplice). Tým dále opustili Frederik Bilovský (Nitra), Ivan Schranz (AEL Limassol), Dávid Bobál (Paksi) a Patrik Brandner (Budějovice). Naopak posilami jsou Róbert Koval (z Budějovic), Lukáš Holík (Zlín), Daniel Kozma (Varnsdorf), Vojtěch Hadaščok (Vlašim) a Pablo González (Salamanca). Obzvlášť poslední jméno dobře zapadlo do kádru a kreativní záložník na sebe už několikrát v posledních dvou zápasech upozornil (dohromady již dvě asistence).

Nejlepším střelcem po odchodu Schranze je se 4 brankami Uroš Djuranovič. Nejvíce asistencí (2) si připsali celkem čtyři borci González, Miloševič, Tetour a Holenda. Brankář Dukly, Filip Rada, udržel celkem šest čistých kont.

FC SLOVAN LIBEREC FK DUKLA PRAHA
17 ZÁPASY 17
6 VÝHRY 7
4 REMÍZY 4
7 PROHRY 6
17 VSTŘELENÉ GÓLY 21
21 INKASOVANÉ GÓLY 17
42 ŽLUTÉ KARTY 40
1 ČERVENÉ KARTY 2
1 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC Slovan Liberec

Slovan měl možnost se po případné výhře v posledním zápase posunout na 6. místo tabulky, ovšem proti Baníku neuspěl a tudíž stále držíme sedmou pozici (s jednobodovým náskokem na Slovácko). Již zmiňované utkání s Ostravou dopadlo lépe pro domácí, kteří po prvním bezbrankovém poločase ve druhém využili výhodu domácího prostředí a nakonec po brankách Baroše a Diopa zvítězili 2:1. Cílem Slovanu bude spíše navázat na první domácí jarní zápas s Příbramí, jenž skončil jednoznačně pro modrobílé 4:0.

Do základní sestavy se bude moci vrátit po odpykání trestu Oscar, jemuž se první zápas právě s Příbramí vydařil, dokonce vstřelil branku. Naopak ze stoperské dvojice bude chybět Ondřej Karafiát (trest za čtyři žluté karty).

Při pohledu na statistiky mezi Slovanem a Duklou je patrné, že je celkově úspěšnější Dukla. Ovšem velmi důležitou roli hraje pro oba týmy domácí prostředí, špatná bilance vítězství pro Slovan je především způsobena tím, že se Libereckým dlouhodobě nedaří Julisce (naposledy zde vyhráli v roce 2014). Poslední dvě utkání dopadla lépe pro Duklu (shodně 2:0).

Pozici nejlepšího střelce stále drží Roman Potočný, na kontě má pět přesných tref. Nejlepším nahrávačem je Ondřej Karafiát a Roman Potočný se dvěma asistencemi. Vytáhlý útočník tedy posbíral zatím nejvíce kanadských bodů (5+2). Filip Nguyen má celkově sedm čistých kont.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Penzion Eva
Mediální partneři
Rengl Náš region