FC Slovan Liberec | Slovan v reprezentaci: Návrat Rabušice, tři hráči se hlásili u U21
Menu Další Zavřít Zavřít
15.10.2020

Slovan v reprezentaci: Návrat Rabušice, tři hráči se hlásili u U21

Redakce
Liberec - Slovan vyslal do reprezentací hned řadu hráčů. Na českém srazu se objevili Michael Rabušic s Filipem Nguyenem, Martin Koscelník bojoval za Slovensko a Kamso Mara za guinejský národní tým. Středopolař však odehrál kvůli nákaze koronaviru v týmu pouze jeden duel, druhý byl zrušen.

Slovan v A-týmech Česka, Slovenska i Guineje

Hned čtyři hráči obdrželi v poslední reprezentační pauze pozvánku. Filip Nguyen se připravoval s A-týmem Jaroslava Šilhavého během přípravného utkání na Kypru (1:2) i duelu proti Izraeli (1:2), k utkání se Skotskem však nemohl odletět společně se zbytkem spoluhráčů kvůli neprůkaznému testu. Nákaza se u něj nakonec nepotvrdila a tak mohl krýt záda Tomáši Vaclíkovi i ve druhém duelu Ligy národů skupiny B.

Do něho zasáhl také útočník Michael Rabušic, který byl donominovaný společně s Janem Mikulou. Druhý jmenovaný zůstal mezi rezervními náhradníky v Česku, „Rambo“ ale střídal Matěje Vydru a zahrál si třináct minut. Na prohře národního týmu 0:1 ani on nic nezměnil.

Ve stejné skupině sehráli dva zápasy také Slováci. Do výběru kouče Pavla Hapala byl znovu nominován krajní bek Martin Koscelník, který si během minulého srazu odbyl debut za reprezentaci. Jeho celek nejdříve zvládl těžkou barážovou bitvu s Irskem (1:0 po penaltách), následně však podlehl Skotsku (0:1) a Izraeli, když ztratil vedení 2:0 na konečných 2:3. Liberecký obránce odehrál kompletních 90 minut v souboji proti Skotům.

Příjemné povinnosti plnil také Kamso Mara s guinejským národním týmem, ten však svůj plánovaný sraz nedokončil, protože se v kádru objevila nákaza novým typem koronaviru. V přípravném duelu si ještě před rozpuštěním kabiny Guinea poradila s Kapverdami 2:1, Kamso odehrál kompletních 90 minut.

Lvíčata se dál rvou o postup

Zástupci našeho mužstvo nechyběli ani v mládežnických reprezentacích. Jednadvacítku čekala dvě veledůležitá utkání proti Skotsku a Litvě. Zatímco první klání parta Karla Krejčího prohrála 0:2, ve druhém zvítězila 1:0.

Návrat v roli kapitána nejstaršího mládežnického výběru hlásil Matěj Chaluš, jenž dostal šanci právě proti Litevcům. Jan Matoušek s Michalem Sadílkem absolvovali dokonce oba duely, první zmiňovaný odehrál celkem 111 minut, Sadílek nastoupil pokaždé od začátku a nebyl střídán.

Všichni reprezentanti se už vrátili do Liberce a připojili se k přípravě Slovanu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Masea
Mediální partneři
eFotbal Beat radio