FC Slovan Liberec | Slovan v reprezentaci: Pešek oslnil gólem Skotům, Koscelník s Izraelem
Menu Další Zavřít Zavřít
08.09.2020

Slovan v reprezentaci: Pešek oslnil gólem Skotům, Koscelník s Izraelem

Redakce
Liberec - I díky nutnosti obměny českého národního týmu před druhým zápasem Ligy národů proti Skotsku, se dostalo na pozvánku pro hned několik hráčů Slovanu. Jakub Pešek se při debutu v národním dresu dokonce trefil, Filip Nguyen byl připraven zasáhnout do duelu na lavičce. Premiérovou příležitost dostal také bek Martin Koscelník během slovenské remízy s Izraelci. A co mládežníci?

Liga národů – Premiéry pro Peška, Koscelníka a Nguyena

První duel Ligy národů, v němž Češi přehráli Slovensko 3:1, se obešel bez účasti libereckých hráčů. Martin Koscelník, který se o své nominaci dozvěděl už před dvojzápasem, nenastoupil. Debut v národním dresu si odbyl až v utkání s Izraelem (1:1). Odehrál plnou porci minut a pod remízu, kterou zachránil Izraelům až v nastaveném čase Ilay Elmkies, se podepsal vyvedeným výkonem.

Překvapivá donominace nakonec zastihla další dva hráče našeho mužstva. Jelikož musel celý národní tým kvůli riziku ohledně koronaviru do karantény, dostalo se pod nově složeným mužstvem Davida Holoubka na Jakuba Peška a Filipa Nguyena. Druhý zmiňovaný sledoval duel z lavičky, rychlonohý záložník dostal šanci už od začátku a ve 12. minutě vystřelil Čechům vedení, národní tým i tak nakonec Skotsku podlehl 1:2. V realizačním štábu dostal roli asistenta trenéra zároveň kouč B-týmu Petr Papoušek.

Jednadvacítka – Těžký remízový boj s Chorvatskem

Náročný duel čekal během volného ligového týdne i národní tým do jednadvaceti let. Střetnutí s Chorvatskem nakonec skončilo bezbrankovou remízou, trenéři přitom nominovali Michala Berana a Jana Matouška. Zatímco šikovný středopolař do hry nezasáhl, Matoušek už ve 20. minutě střídal Pavla Šulce. Za Chorvatsko odehrál 76 minut Petar Musa, který ještě v minulé sezoně v libereckém dresu působil.

Za kategorii U20 měl naskočit do přípravného utkání se Slovenskem obránce Daniel Kosek, ale oba týmy se nakonec vzhledem k problémům reprezentačních A-týmů rozhodly duel zrušit.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Recovera
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact