FC Slovan Liberec | Slovan vyjel k dohrávce, ve středu se představí v Ostravě
Menu Další Zavřít Zavřít
26.01.2021

Slovan vyjel k dohrávce, ve středu se představí v Ostravě

Redakce
Liberec – Slovan čeká dohrávka 9. kola FORTUNA:LIGY, už ve středu se představí na půdě ostravského Baníku. V bitvě o přiblížení se příčkám zajišťujícím evropská předkola bude naše mužstvo hájit pětizápasovou šňůru bez porážky. Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích se začíná už od 16 hodin.

FC Baník Ostrava – Hon za špicí a vysněná Evropa

Svěřenci kouče Luboše Kozla za sebou mají nabitý start jarní fáze sezony. Od 17. ledna nastoupí už ke svému čtvrtému utkání, protože na podzim byly duely Baníku se Slováckem a právě naším mužstvem odloženy. Termínová listina je neúprosná a všechny nesehraná kola musí být odehrána co nejdřív.

Ostravané doposud v lednu nevyhráli, připsali si dvě remízy se Zlínem (1:1) a pražskou Spartou (0:0), naopak nestačili Slovácko, s nímž prohráli na domácí půdě 1:2. Slovan se s Baníkem ještě v aktuálním ročníku nesetkal a odveta U Nisy tak obě mužstva čeká hned zkraje dubna.

Baníku patří prozatím devátá příčka tabulky, ovšem bodové rozestupy jsou stále minimální a na páté místo tak moravsko-slezský klub ztrácí jen dva body. Středeční program by měl zarovnat počet zápasů všech celků na číslo šestnáct.

Nejproduktivnějším hráčem soupeře je Carlos de Azevedo se šesti brankami, tři góly vstřelili exliberecký Roman Potočný a Tomáš Zajíc. Z hlediska nahrávek se nejvíc dařilo Danielu Tetourovi (3) a Adamu Jánošovi (2) s de Azevedem (2).

Nejzajímavější změny v kádru Baníku Ostrava

Gigli Ndefe, Karviná –> Baník
Muhammed Sanneh (hostování), Linnameeskond (EST) –> Baník
Lukáš Cienciala, Třinec –> Baník
Milan Jirásek, Baník –> Ml. Boleslav

FC Slovan Liberec – Pět zápasů bez prohry

Slovan vstoupil do jarní fáze sezony čtyřmi body z úvodních dvou kol. Nejprve na domácí půdě remizoval s pražskou Bohemkou 1:1 a následně na hřišti Zbrojovky zvítězil přesvědčivě 3:0. V obou zápasech pálil Jhon Mosquera, proti Brnu se trefil také nejúspěšnější střelec našeho mužstva Michael Rabušic.

První velké zkušenosti v nejvyšší soutěži sbírá talentovaný řecký univerzál Marios Purzitidis, který naskočil do obou zmiňovaných duelů a výkony rozhodně realizační štáb nezklamal. Kvůli zranění proti Baníku opět nebude připravený krajní záložník Jan Matoušek.

Slovan na čtvrtou příčku tabulky, která zajišťuje účast v předkolech evropských pohárů, ztrácí pět bodů, právě zápas s Baníkem má však k dobru. Na desátou pozici si naše mužstvo vytvořilo tříbodový náskok. Nejlepším střelcem týmu je už zmiňovaný Michael Rabušic, který pálil hned sedmkrát, těsně za ním figuruje ve statistikách Jhon Mosquera, jehož příspěvek byl doposud šestigólový.

Nejúspěšnějšími nahrávači se stali po odchodech Michala Berana s Jakubem Hromadou Kamso Mara, Imad Rondič a Jakub Pešek. Čtyři vychytané nuly má na kontě Filip Nguyen, jednu Milan Knobloch. Bitva s Baníkem vypukne už od 16 hodin, držte našim klukům palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint Speditrans
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick