FC Slovan Liberec | Slovan vyráží do Rumunska, proti FCSB bude chtít prolomit černou sérii
Menu Další Zavřít Zavřít
22.09.2020

Slovan vyráží do Rumunska, proti FCSB bude chtít prolomit černou sérii

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čeká už ve čtvrtek (19:30 SEČ) souboj třetího předkola Evropské ligy na půdě rumunského FCSB. Soupeřovým týmem zmítá nákaza koronaviru, naopak testy našeho mužstva pozitivní případ neohlásily. Hrát se bude v Giurgiu, na domácím stadionu v Bukurešti se vyskytl problém s trávníkem a bude nutné pažit vyměnit. Duel by měl vysílat kanál Nova Sport 1.

FC Slovan Liberec – Úkrok s Karvinou i litevská radost

Slovan má za sebou první anglický týden, během něhož nejprve uspěl na půdě litevského Riteriaie (5:1) a následně U Nisy remizoval s Karvinou (1:1). Už ve čtvrtek čeká naše mužstvo další velmi těžká prověrka, ve třetím předkole Evropské ligy se postaví proti českými týmy neoblíbenému FCSB (bývalé Steaue Bukurešť).

S rumunskými soupeři přitom naše mužstvo nemá zrovna nejlepší bilanci. Dvojutkání v historii nezvládlo s Kluží, Astrou Giurgiu a ani Dinamem Bukurešť, právě poslední zmiňovaný sok přitom zanechal na fanoušcích notnou dávku pachutě. Po venkovní výhře 2:0 a následné kontumaci na 3:0 byly karty rozdány víc než příznivě, Slovan však doma soupeři stejným poměrem podlehl a po následném penaltovém rozstřelu se radovali hosté.

Teď naše mužstvo vylétá do Rumunska s jasným cílem. Porvat se o postup. Testy v pondělí dopadly bez potíží, tým je negativní, bude se však muset vyrovnat s potížemi soupeře, které vrhají na střetnutí řadu otazníků. Parta kouče Pavla Hoftycha nemá jasno, kteří hráči FCSB nastoupí. Duel se odehraje na stadionu v Giurgiu, protože trávník celku z Bukurešti potřebuje obměnit. Hrát se opět bude bez diváků, duel by ale měla vysílat stanice Nova Sport 1.

Fotbal Club FCSB – Koronavirové potíže i bláznivá bitva s Bačkou

Už zmiňované koronavirové problémy zkomplikovaly rumunskému celku cestu přes druhé předkolo, ze zápasu se srbskou Bačkou Topola se stala nevídaná přestřelka. Ještě nikdy v historii Evropské ligy i Ligy mistrů nevstřelily oba celky pět branek. Po základní hrací době svítila na ukazateli remíza 4:4 a po prodloužení zase 6:6, na penalty nakonec uspěl FCSB.

Klub se rozhodl posílit, do kádru přivedl nového brankáře i stopera, což byly posty, které realizační tým trápily v souvislosti s Covidem-19 nejvíc. Improvizovaný tým neuspěl s odkladem duelu proti FC Arges v domácí soutěži, zvládl ho však přesvědčivým výsledkem 3:0.

Realizační štáb našeho mužstva tak míří na nevyzpytatelného soupeře se širokým kádrem a velkou ofenzivní silou. „Budeme se chystat na varianty s doplněním hráčů i bez něj, je to velká neznámá. Musíme vycházet ze zápasů rumunské ligy i druhého evropského předkola. Zaměříme se hlavně na sebe, abychom se nachystali,“ komentoval liberecký trenér.

„Z pozice, kdy ‚Steaua‘ měla karty dobře velmi dobře rozdané včetně domácí půdy, se snažíme procenta vyrovnávat," pokračoval Pavel Hoftych. Slovan odlétá ve středu a na webu i sociálních sítích budeme dění opět zprostředkovávat. Jisté je jedno, na horké rumunské půdě čeká naše mužstvo extrémně náročný duel. Rozhodnout se musí už tento týden, odveta se hrát nebude. Při remíze po základní hrací době rozhodne prodloužení a případně penaltový rozstřel.

Zápas začíná ve čtvrtek v 19:30 našeho času, držet palce můžete alespoň u televizních obrazovek.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Bazén Liberec
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec