FC Slovan Liberec | Slovan vyráží na těžký zápas, o body bude bojovat v Ostravě
Menu Další Zavřít Zavřít
04.03.2022

Slovan vyráží na těžký zápas, o body bude bojovat v Ostravě

Šimon Knopp
Liberec – Ve 24. kole FORTUNA:LIGY se liberečtí fotbalisté utkají s Baníkem. Ostravským patří v tabulce čtvrtá příčka a v posledních zápasech potvrzují skvělou formu. Oproti tomu Slovanu se příliš nedaří, v posledních pěti ligových duelech nezvítězil. Podaří se svěřencům trenéra Kozla tuto bilanci v Otravě prolomit? Utkání startuje v sobotu od 18 hodin.

FC Baník Ostrava - dobrými výkony ke čtvrté pozici

Baník předvádí v posledních kolech kvalitní výkony, které přinášejí body do tabulky. Sice možná trochu překvapivě podlehl Teplicím, které mají na jaře velmi dobrou formu, ale v ostatních duelech (s celky spíše ze středních pater tabulky) potvrdil roli favorita. Nebýt porážky s Teplicemi, byla by Ostrava dvanáct zápasů neporažena. Takhle se musí spokojit s kvalitní bilancí 3 výhry, 1 remíza a 1 porážka z posledních pěti duelů.

V lize byl naposledy k vidění Baník proti Bohemians, které porazil 2:0. Dlouho se sice hrálo bez branek, ale v 75. minutě rozvlnil síť Kuzmanović, následovalo vyloučení Hronka a ostravské využití přesilovky v podobě branky Almásiho. I díky této výhře si ostravští fotbalisté upevnili čtvrtou příčku před Slováckem, na které mají náskok dvou bodů, na třetí Spartu ztrácejí pět bodů.

Kádr Baníku prošel přes zimní přestávku určitou obměnou. Hlavní změnou byl přestup nigerijského záložníka Yiry Sora do Slavie. Následovalo i několik odchodů na hostování, mezi ně například patří Potočný (Plzeň) či Jánoš (Karviná). Naopak do obrany přišel Chlumecký z Teplic a natrvalo také přestoupil Lischka ze Sparty. Doplnila je další dvojice na hostování, a to sice Falta (Plzeň) a Ekpai (Slavia).

Nejlepším střelcem Ostravy je s 11 brankami Ladislav Almási a celkově mu patří druhé místo v rámci celé ligy. Za ním se nachází se sedmi trefami Nemanja Kuzmanović a Jiří Klíma. Největší množství gólových přihrávek posbíral z pozice obránce Jiří Fleišman (6). Celkem čtyři čistá konta si připsal Jan Laštůvka, který se vrátil v posledních utkáních do branky.

FC Slovan Liberec - čekání na výhru a nerozhodné derby

Našemu mužstvu se nedaří vstup do jara podle představ, zatím stále čekáme na první výhru. Naposledy Slovan remizoval v 58. Podještědském derby s Jabloncem 1:1. Výsledek mrzí především z důvodu ztraceného vedení (po proměněné penaltě Rabušice jsme vedli 1:0). To se opakovalo již podruhé v řadě a sami hráči v pozápasových rozhovorech, poukazovali na to, že je třeba se v tomto ohledu zlepšit a začít dohrávat utkání do příznivého konce.

Situace v tabulce se nezměnila, Liberci patří s 25 body desátá příčka. Tudíž poslední pozice ve skupině o umístění (7. až 10. místo). Naději na poskočení v tabulce směrem vzhůru dává nejen velmi vyrovnaná situace s ostatními týmy (ztráta dvou bodů na šesté Budějovice), ale i zápas k dobru. Na rozdíl od většiny celků nám ještě totiž stále zbývá odehrát odložený zápas s Pardubicemi.

Při posledním vzájemném měření sil se radoval z výhry ostravský Baník. Na stadionu U Nisy v desátém kole zvítězil 2:0, a to díky brankám Fleišmana a Almásiho. Zápas provázelo kromě dvou tref i mnoho žlutých karet, dokonce jsme viděli i dvě karty červené. Nejprve byl na liberecké straně přísně vyloučen Tiéhi a pět minut před koncem byl počet mužů na hřišti vyrovnán, po druhé žluté kartě odcházel do kabin předčasně střelec Almási. Liberečtí naposledy porazili Baník v nadstavbě sezóny 2019/2020, tehdy se za Slovan trefili Pešek a Mara.

Z hlediska individuálních statistik se prakticky nic nezměnilo, přesto si je připomeneme. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Ľubomír Tupta. O jednu branku méně zaznamenala hned čtveřice hráčů, a to Jusúf Hilál, Jan Matoušek, Imad Rondić a Michael Rabušic. O týmového krále asistencí se dělí dvojice Christian Frýdek a Jan Mikula. Oba hráči přihráli na tři branky. Jasnou brankářskou jedničkou je pak Milan Knobloch. Liberecký brankář odchytal všechna utkání a připsal si čtyři čistá konta.

Slovan Liberec se proti Baníku Ostrava představí v sobotu 5.3. od 18 hodin na Městském stadionu v Ostravě. Pokud se chcete vydat podpořit naše hráče přímo na stadion, rezervujte si dopředu vstupenky na mailu fanousci@fcslovanliberec.cz. Na pokladnách stadionu vstupenky do hostujícího sektoru nebudou v prodeji.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS iQLANDIA
Mediální partneři
Rengl rtm plus