FC Slovan Liberec | Slovan vyrazí potvrdit svou vzrůstající formu do Boleslavi, kde se utká s Hradcem
Menu Další Zavřít Zavřít
25.04.2023

Slovan vyrazí potvrdit svou vzrůstající formu do Boleslavi, kde se utká s Hradcem

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřence trenéra Kozla čeká ve vloženém kole uprostřed týdne, které je zároveň předposledním v rámci základní části nejvyšší české fotbalové soutěže, Hradec Králové. Bude se jednat o souboj týmů z prostředku tabulky. Hradečtí se nachází na sedmé pozici, náš tým je devátý.

Pojeďte hráče podpořit na poslední venkovní zápas základní části!

Na zápas proti Hradci Králové vypravuje klub společně s fanoušky autobusový zájezd. Neváhejte a zajistěte si svá místa, kterých je ještě dost! Stačí kliknout sem a přihlásit se.

FC Hradec Králové - změna na trenérském postu

Nemocného Miroslava Koubka nahradí ve východočeském celku do konce sezony dosavadní asistent Stanislav Hejkal. „Miroslav Koubek prodělal těžší průběh nemoci. Vzhledem k jeho současnému stavu, kdy se po fyzické stránce necítí zcela fit, mu do konce sezóny v souladu s doporučením ošetřujícího lékaře dopřejeme klidový režim. Trenérovi po sezóně končí smlouva, vzájemně jsme se tak dohodli, že bude lepší, když se dá zdravotně úplně do pořádku a dočasně si odpočine od stresových situací, ke kterým během zápasů dochází,“ píše se v prohlášení sportovního ředitele Jiřího Sabou na klubovém webu.

Nový hlavní trenér Stanislav Hejkal se již připravuje na domácí utkání v mladoboleslavském azylu proti našemu celku. „V Liberci proběhla větší rotace, takže to bude jiný zápas než na podzim. Jejich sestava si však stihla sednout, teď jsou rychlým, agresivním mužstvem. Mají tam i čtyři zahraniční dynamické hráče, s odchodem van Burena tedy neoslabili. Přivedli totiž Olatunjiho, který ho skvěle zastoupil a podává nyní výborné výkony. O víkendu dali Brnu za třicet minut tři góly a bylo po zápase, je tedy vidět, že jsou na tom velice dobře,“ stojí na hradeckých stránkách.

Votroci se v posledních pěti zápasech radovali dvakrát z výhry a třikrát odcházeli ze souboje bez bodu. Nejprve prohráli doma se Spartou 0:2, když hráli dlouho v oslabení. V následujícím kole opět neskórovali a padli v Teplicích 0:1. Následovaly dvě výhry 2:1, to když přivezli body z Brna, které potvrdili v domácím zápase s Českými Budějovicemi. V zatím posledním odehraném kole prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 0:1, ve východočeském derby v Pardubicích.

Hradci Králové patří po 28. kole sedmá příčka se ziskem 37 bodů za 11 výher, 4 remízy a 13 porážek při negativním skóre 32:37. Mimochodem Votroci mají společně se Zlínem třetí nejhorší útok ligy. Horší jsou jen Pardubice (25) a České Budějovice (31). Nejlepšími střelci černobílého celku jsou Daniel Vašulín s Filipem Kubalou, kteří se radovali ze svého gólu v šesti případech. Druhý jmenovaný je zároveň nejlepším asistentem, když přihrál na čtyři branky. Jedničkou mezi třemi tyčemi je Michal Reichl, který naskočil do dvaceti zápasů a pětkrát neinkasoval.

Trenér Hejkal nebude mít k dispozici Michaela Leibla, který viděl proti Pardubicícm červenou kartu. Do utkání nezasáhnou ani zranění Filip Čihák s Ondřejem Ševčíkem. Otazník visí nad Adamem Gabrielem a Filipem Kubalou.

FC Slovan Liberec - série pěti zápasů bez porážky

Už je to více než měsíc, co liberečtí hráči ochutnali hořkost porážky. Bylo to paradoxně právě v Mladé Boleslavi, konkrétně 12. března, kde Slovanu zápas absolutně nevyšel a prohrál vysoko 0:4. Trenéru Kozlovi tehdy chyběli kromě dlouhodobě zraněných hráčů také vykartovaní Frýdek a Červ, což se na hře také podepsalo. Věřme, že tentokrát se bude náš klub vracet z města automobilů s daleko lepší náladou.

Od té doby se Slovanu totiž začalo dařit. V domácím zápase proti Slavii zařídil last minute remízu Victor Olatunji. Následovala bezbranková remíza v Ostravě, kde jsme hráli po vyloučení Preislera skoro 30 minut v oslabení. Pak přišla po více než dvou měsících výherní radost, a to za domácí výsledek 2:1 proti Zlínu. Z 60. Podještědského derby se rivalové rozešli remízou 1:1 a v posledním domácím utkání, které se hrálo tento víkend, si Liberec poradil s Brnem v celku pohodlně 3:1.

Před utkáním s Hradcem Králové ztrácíme na svého příštího soupeře dvě pozice a dva body. S 35 se nacházíme na 9. příčce tabulky. Na 11. Ostravu, která je zatím na pozici, jež by znamenala boje ve Skupině o udržení, má Slovan tříbodový náskok. Na šesté místo ztrácí bodů pět. Nejlepším střelcem je čtyřgólový Lukáš Červ. Hned čtyři hráči vévodí statistice asistentů se třemi přihrávkami na gól. Konkrétně to jsou Mohamed Doumbia, Christian Frýdek, Imad Rondić a Lukáš Červ. Brankářskou jedničkou je Olivier Vliegen, který zasáhl do 26 duelů a pětkrát nebyl nikým překonán.

Trenér Kozel nemůže stále počítat s kapitánem Theem Gebre Selassiem a Denisem Višinským. Zbytek týmu by už měl být k dispozici. V posledním vzájemném utkání se radovali z výhry naši hráči. Po gólech Micka van Burena a Imada Rondiće zvítězili začátkem listopadu minulého roku na stadionu U Nisy 2:0.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže získat body i v šestém ligovém utkání v řadě? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Pulsklima
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna