FC Slovan Liberec | Slovan vyzve ve středečním přípravném utkání exotický Kuvajt SC
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2019

Slovan vyzve ve středečním přípravném utkání exotický Kuvajt SC

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Trenér Hoftych si se svým realizačním realizačním týmem připravil pro své svěřence další přípravné utkání. Po třetiligových Přepeřích, které hráči širšího kádru porazili 6:1, na ně tentokrát čeká velká neznámá. V České republice je na soustředění kuvajtský celek KUVAJT SC, a právě s tímto soupeřem se Slovan utká v rámci přípravného utkání na stadionu U Nisy ve středu 7. 8. 2019 od 14:00.

KUVAJT SC

Kuvajt Sporting Club, jak zní celý oficiální název týmu, je kuvajtský profesionální fotbalový klub se sídlem v Kuvajt city. Stát Kuvajt leží na pobřeží Perského zálivu mezi Irákem a Saúdskou Arábií. Fotbalové mužstvo vyhrálo Kuwait Premier League 15krát, přičemž poslední titul si tým připsal v sezóně 2018–19. Své domácí zápasy hraje na stadionu Al Kuwait Sports Club Stadium v Kaifanu, což je 5. největší stadion v Kuvajtu. Kuvajt SC je také první kuvajtský klub, který kdy vyhrál asijský pohár AFC Cup, a to v letech 2009, 2012 a 2013. Tento celek je také jedním z prvních sportovních týmů, které byly založeny v Kuvajtu. Datum založení klubu je 20. října 1960. Kuvajtský celek je tedy pouze o dva roky mladší než náš Slovan.

Na soupisce tohoto exotického týmu nalezneme převážně domácí hráče. Výjimkou jsou pouze jeden obránce z Maroka, záložníci z Tuniska a Ekvádoru a útočník z Pobřeží Slonoviny. Ekvádorský záložník Diego Calderón si zahrál například americkou MLS za tým Colorado Rapids. Na kontě má také starty v nejvyšší ekvádorské soutěži.

Organizační informace

Přípravné utkání se odehraje na hlavní ploše stadionu U Nisy ve středu 7. srpna 2019. Výkop je naplánován na 14:00. Vstup bude volný, a to pouze hlavním vchodem od Dopravního hřiště. Otevřená bude jen Hlavní tribuna. Na hlavní pokladně budou mezi 13-17h v prodeji už i vstupenky na blížící se ligový duel proti Spartě. Samozřejmě budete mít možnost navštívit i hlavní Fanshop vedle recepce a vybrat si z široké nabídky klubových suvenýrů včetně nové vycházkové kolekce NIKE.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal