FC Slovan Liberec | Slovan zakončí podzimní část na Letné, povede se mu uspět?
Menu Další Zavřít Zavřít
21.12.2020

Slovan zakončí podzimní část na Letné, povede se mu uspět?

Redakce
Liberec – Poslední bitva podzimní části. Slovan vyráží na Letnou, kde vyhrál dohromady jen čtyřikrát v historii, naposledy přitom minulou sezonu díky dvěma brankám Tomáše Malínského. Povede se našemu mužstvo skolit druhý celek tabulky i tentokrát? Bitva začíná v úterních 17:00.

AC Sparta Praha – Krejčí v trestu i druhé místo

Pražané v aktuálním ročníku ztrácejí body jen sporadicky. Ze 12 zápasů neuspěli pouze ve třech případech, když prohráli se Slavií (0:3), Plzní (1:3) a Českými Budějovicemi (2:4). V posledních dvou duelech svěřenci trenéra Václava Kotala skolili Pardubice 2:0 a Slovácko 2:1.

Na čelo tabulky celek sídlící na Letné ztrácí pět bodů, společně s Viktorií je hned za Slavií druhým nejčastěji skórujícím týmem ligy. V dosavadní části ročníku oba celky nastřílely už 28 branek, inkasovaných gólů mají Pražané aktuálně 17.

Nejproduktivnějším hráčem Sparty se stal Lukáš Juliš, který je zároveň s devíti trefami nejlepším střelcem FORTUNA:LIGY. Nejúspěšnějším nahrávačem Kotalovy party byl až do zranění talentovaný Adam Hložek, jenž do posledního duelu podzimní části sezony určitě nezasáhne.

Chybět bude domácím také Ladislav Krejčí (mladší), který vyfasoval od disciplinární komise stopku na čtyři ligová utkání. Mezi tyčemi Pražanů se střídají Florin Nita a Milan Heča, úspěšnější statistiky z hlediska vychytaných nul (dvě) má rumunský brankář, Heča zase dosáhl na vyšší úspěšnost zákroků (65,5 % – 58,8 %).

FC Slovan Liberec – Specifická Letná a šest bodů

Slovan byl v minulém týdnu na domácím hřišti stoprocentní. Nejprve si poradil s koronavirem oslabenou Opavou, kterou porazil díky brankám Rabušice a Kačaraby 2:0. Branku naše mužstvo neinkasovalo také v sobotu, kdy přehrálo Mladou Boleslav jednoznačně 3:0. Trefili se Hromada, Rondič, jenž vstřelil první ligový gól, a opět Kačaraba. Hlavičku ukrajinského stopera ale stihl ztečovat ještě Tatajev, jemuž rozhodčí nakonec připsali vlastní gól.

Díky šesti získaným bodům se naše mužstvo vyhouplo na šesté místo tabulky, přičemž posbíralo stejně bodů jako Plzeň a Karviná, navíc má na rozdíl od obou protivníků zápas s Baníkem k dobru. Slovan si zároveň – díky dvěma vítězstvím – výrazně polepšil z hlediska skóre na 19:14.

Historická bilance na Spartě ale není pro naše mužstvo příznivá. V úterý oba kluby nastoupí k jubilejnímu 30. vzájemnému zápasu v Praze, domácí v nich uspěli hned dvaadvacetkrát. Tři zápasy skončily remízou a čtyři z nich Slovan vyhrál, naposledy během 21. kola minulé sezony a to poměrem 2:0 díky dvěma brankám Tomáše Malínského. Po duelu celek z hlavního města vyměnil trenéra Václava Jílka za jmenovce Kotala, který na lavičce působí doteď. Další bitva na Letné v prvním kole nadstavby vyzněla jednoznačně pro domácí - 4:1.

Duel startuje v úterních 17:00. Držte našim klukům v poslední bitvě dlouhé podzimní části palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Pepsi
Mediální partneři
eFotbal Beat radio