FC Slovan Liberec | Slovan zavítá v pondělní dohrávce na hřiště Sigmy Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
09.03.2019

Slovan zavítá v pondělní dohrávce na hřiště Sigmy Olomouc

Šimon Knopp
Liberec – Po posledním zápase jistě ve fanoušcích i hráčích převládá nepříjemný pocit z porážky. Přestože tým podal dobrý výkon, utkání se Spartou těsně nezvládl (0:1). Modrobílí budou vše moci napravit v pondělním utkání se Sigmou Olomouc. Výkop zápasu je naplánován na 18 hodin a neměl by chybět ani videorozhodčí.

SK Sigma Olomouc

Sigma do sezóny rozhodně nevstoupila podle představ, nepodařilo se jim navázat na poslední rok a po konci podzimní části ligy byli až na 14. místě. Po zimní přestávce ale Hanáci zabrali a pomalu se drápou tabulkou směrem nahoru. Sice nejprve nestačili na Jablonec (1:2), ale poté již všechny zápasy vyhráli, 1:0 s Bohemians, 2:0 s Příbramí a v posledním zápase se suverénně vypořádali i s Duklou 4:0. I proto se vyšplhali svěřenci Jílka již na 10. místo v tabulce.

Olomoučtí v posledních kolech především zlepšili útočnou fázi, patřili totiž k týmům s nejméně vstřelenými brankami, ovšem po čtyřech odehraných zápasech v jarní části sezóny mají úctyhodné skóre 8:2. Měli bychom ale pochválit i obranu, která udržela již tři čistá konta v řadě. V tomto ohledu napomohl i zimní příchod Víta Beneše, který odehrál zatím všechny jarní zápasy. Výhodou pro náš tým je, že Olomouc bude postrádat právě v obraně Martina Sladkého, jenž nasbíral čtyři žluté karty.

Nejlepším střelcem Olomouce je se šesti góly Martin Nešpor, 3 branky si připsal záložník Jakub Plšek. V počtu asistencí vede David Houska se třemi a po Nešporovi má druhý největší počet kanadských bodů (5). Miloš Buchta udržel celkem 9 čistých kont a po Ondřejovi Kolářovi je společně s Laštůvkou druhý nejlepší v lize.

SK Sigma Olomouc FC SLOVAN LIBEREC
47 ZÁPASY 47
13 VÝHRY 20
14 REMÍZY 14
20 PROHRY 13
55 VSTŘELENÉ GÓLY 58
58 INKASOVANÉ GÓLY 55
70 ŽLUTÉ KARTY 98
3 ČERVENÉ KARTY 2
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC Slovan Liberec

Jak už bylo zmíněno výše, Slovan v posledním zápasu podlehl Spartě 0:1 i kvůli neproměněné penaltě Kozáka v závěru druhého poločasu. Od začátku jarní části sezóny Liberečtí střídají výhry a porážky (4:0 s Příbramí, 1:2 s Baníkem, 2:0 s Duklou, 0:1 se Spartou). Na další utkání tedy vychází výhra, uvidíme, zda tato statistika bude platit i tentokrát.

Pro Liberec hovoří i údaje ze vzájemných duelů, vyhrál celkem dvacetkrát, remizoval čtrnáctkrát a prohrál třináctkrát. Avšak pravdou je, že mezi těmito rivaly často bodují týmy hrající v domácím prostředí. Z tohoto pohledu bude mít značnou výhodu Sigma. V posledním vzájemném zápase si ale lépe vedl Slovan, který zvítězil jednoznačně 3:0. V zápase se trefili tři obránci: Kačaraba, Koscelník a Hybš.

Zsolt Hornyák o nadcházejícím utkání: „Rychle, během jednoho dne, jsme zanalyzovali zápas se Spartou, protože hodně bolel ten výsledek a bylo potřeba dodat hráčům sebevědomí. Poctivě se připravujeme na Olomouc a chceme se fanouškům revanšovat dobrým výsledkem a dobrou hrou. Cílem je napravit výsledek se Spartou a naplno v Olomouci bodovat.“

Pozici nejlepšího střelce stále drží Roman Potočný, na kontě má pět přesných tref, na druhé místo se vyšvihl obránce Matěj Hybš se třemi góly. Nejlepším nahrávačem je Ondřej Karafiát a Roman Potočný se dvěma asistencemi. Vytáhlý záložník tedy posbíral zatím nejvíce kanadských bodů (5+2). Filip Nguyen má celkově osm čistých kont a ze všech gólmanů v lize má nejmenší počet inkasovaných branek na zápas.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Naše pekárna
Mediální partneři
rtm plus Rengl