FC Slovan Liberec | Slovaňačky se střetnou v sobotu se Spartou, zápas bude mít charitativní podtext
Menu Další Zavřít Zavřít
08.09.2022

Slovaňačky se střetnou v sobotu se Spartou, zápas bude mít charitativní podtext

Redakce
Liberec – Už v sobotu to vypukne. Slovaňačky se na stadionu U Nisy potkají s pražskou Spartou, utkání, které začíná v 11 hodin, se navíc ponese v charitativním duchu. Jak se oba celky těší na atraktivní bitvu a jaký je progres libereckého ženského fotbalu?

Kromě atraktivní bitvy na hřišti půjde také o dobrou věc. „Máme ve Slovanu v kategorii U8 malého kluka – Máťu – který před pár měsíci onemocněl leukémií. Vidím velký smysl v tom pomoct, fotbal spojuje," říká sportovní ředitel ženského úseku Jiří Liška. Výtěžek z charitativní akce poputuje rodině, poslouží na vitamíny, léky i práci fyzioterapeuta, jenž bude potřeba.

Oba kluby se dohodly, že v šatnách přispějí, Slovaňačky navíc podpořil také A-tým, jenž se k akci připojil. Přiložit ruku k dílu ale můžete i vy, sobotní duel bude mít dobrovolné vstupné, vybraná částka se stejně jako výtěžek z aukce, do níž vložily oba celky dresy Davida Bičíka a Christiana Frýdka, přidá k finální částce.

Samotný duel bude mít náboj, Sparta do něj vstoupí jako dlouholetý favorit, modrobílý kádr ale dokázal potrápit v prvním kole Slavii. „Můžeme jen získat. Víme, že pokud chceme dosahovat větších úspěchů, musíme začít bodovat i s týmy ze špičky. Ukázaly jsme si, že patříme do první čtyřky, teď se chceme postupně vyrovnávat i nejlepším soupeřům," říká kapitánka a odchovankyně Veronika Černá.

Ředitel Slovanu Pavel Marek si uvědomuje, že zájem o ženský fotbal roste. „Jde o velmi významnou složku klubu. Osobně jsem strašně rád, že jsme zápasu mohli dát slavnostní rozměr. Ženský fotbal míří nahoru, nabírá směr. Těším se na zápas a věřím, že padne divácký rekord."

„Naše kvalita se v posledních letech zvyšuje, což vnímáme. Stále nám chybí oproti lídrům soutěže několik detailů, ale každý zápas začíná za stavu 0:0," pokračuje Jiří Liška. Odrazovým můstkem může být velmi dobrá druhá půle proti úřadujícímu mistrovi ze Slavie. „Budeme chtít potrápit Spartu i tak, abychom jí pomohli v rámci kvalifikace na Ligu mistryň, kde ji čeká AS Řím. Budeme se snažit za Slovan odehrát co nejlepší utkání," dodává.

Odchovankyně Veronika Černá zažila pod Ještědem časy, kdy na ženský fotbal nebyl kladen důraz, situace se ale razantně proměnila. „Vyrostla akademie, máme širokou základnu už od nejmenších hráček. Třeba nám vyrostou i některé holky pro A-tým," doufá.

„V sobotu to bude svátek, můžeme se ukázat. Nemáme co ztratit," uzavírá opora A-týmu. Otevřen bude hlavní vchod, kde zároveň můžete přispět dobrovolným vstupným, a hlavní tribuna. Tak v 11 hodin buďte na místech! Bude to boj.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Penzion Eva
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl