FC Slovan Liberec | Slovanu se proti Boleslavi daří. Středočeši ale přivezou kanonýra Komličenka
Menu Další Zavřít Zavřít
03.11.2018

Slovanu se proti Boleslavi daří. Středočeši ale přivezou kanonýra Komličenka

Redakce
Liberec - Extrémně silná ofenziva, ale také často inkasující defenziva. To je obraz Mladé Boleslavi, která za Slovanem zavítá v rámci pondělní dohrávky. Pod Ještěd se vrátí i dosavadní nejúspěšnější střelec soutěže, obávaný Nikolaj Komličenko. Zápas startuje U Nisy v 18 hodin.

FK MLADÁ BOLESLAV

Středočeši mají na svém kontě stejně bodů jako Slovan - 17. Lze o nich mluvit především jako o týmu dvou tváří. První, jekyllovskou polovinou je extrémní ofenzivní síla. Mladá Boleslav vstřelila ve 13 zápasech hned 28 branek, víc má jen pražská Slavia (32). Zároveň ale inkasovala hned devětadvacetkrát, což jí vyneslo druhé nelichotivé místo nejčastěji inkasujícího týmu ligy za Příbramí (33). O branku méně dostalo i poslední Slovácko.

Na začátku sezony střídali fotbalisté z města automobilů uspokojivé výsledky s těmi méně uspokojivými. Přehráli Opavu 6:1, poté ale stejným poměrem prohráli s Plzní. Jablonec porazili 3:0, tři branky na druhou stranu inkasovali od Příbrami. V posledních třech kolech parta vedená koučem Jozefem Weberem vybojovala čtyři body za remízu s Baníkem (2:2), prohru na Letné (1:4) a vítězství nad Bohemkou (3:0).

Pozornost na sebe poutá hlavně Nikolaj Komličenko. Bývalý hráč Slovanu v aktuálním ročníku řádí a se dvanácti góly je jednoznačně nejčastěji skórujícím hráčem ligy. Úspěšnost jeho střel se zastavila na 30 % a navíc na další čtyři góly ještě stihl přihrát svým spoluhráčům. Mladoboleslavská kometa bude na souboj se Slovanem namotivovaná, v dresu našeho mužstva se za sezonu 2016/2017 v nejvyšší soutěži prosadila dohromady třikrát, během minulého ročníku stráveného ve středních Čechách čtyřikrát.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC SLOVAN LIBEREC FK MLADÁ BOLESLAV
28 ZÁPASY 28
14 VÝHRY 8
6 REMÍZY 6
8 PROHRY 14
56 VSTŘELENÉ GÓLY 44
44 INKASOVANÉ GÓLY 56
58 ŽLUTÉ KARTY 70
3 ČERVENÉ KARTY 4
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC SLOVAN LIBEREC

Naše mužstvo má za sebou poměrně náročný program. Těžký los mu přiřadil do cesty Zlín, Slavii a Jablonec. Proti Fastavu svěřenci trenéra Zsolta Hornyáka uspěli, když zvítězili 1:0 brankou Romana Potočného z druhé půle. Se sešívanými a sousedním Jabloncem odehráli vyrovnané zápasy, v prvním případě přitom po červené kartě ve 12. minutě prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, derby branku nepřineslo.

Vzhledem k tomu, že se v posledních dvou duelech Slovan neprosadil, zůstává nejúspěšnějším střelcem týmu Roman Potočný. Na kontě má přesné čtyři trefy. Dva góly dal Jan Pázler, jednou se prosadil Tomáš Malinský, Matěj Hybš, Karas Kačaraba, Martin Koscelník, Elvis Mashike, Filip Oršula a Petr Ševčík. Ten je zároveň i nejúspěšnějším nahrávačem se čtyřmi gólovými asistencemi, dvě zvládl Potočný. V brance se o porci minut dělí dva gólmani: Václav Hladký a Filip Ngyuen. Hladký odchytal devět zápasů se dvěma čistými konty, Nguyen čtyři střetnutí hned se třemi nulami. Na Střelnici navíc v rámci posledního kola chytil penaltu Jakubu Považancovi.

Historicky úspěšnější je Slovan. Z 28 vzájemných duelů vyhrál hned 14. Osmkrát slavil soupeř a jen šestkrát zápas nenašel vítěze. Liberečtí vstřelili i víc branek (56), Mladá Boleslav se prosadila čtyřiačtyřicetkrát.

Nejvíce branek ve vzájemném souboji padlo v sezoně 2005/2006 a to šest při výhře Slovanu 4:2. Nejúspěšnějším střelcem je bývalý sniper Marek Kulič se šesti trefami. Zajímavostí je, že průměrně padá hned 3,6 gólu na zápas. Nejčastější výsledek je neméně překvapivě výhra jednoho z celků 4:0.

Poslední vzájemný duel se odehrál U Nisy za vánice a mrazu. Naše mužstvo ubojovalo v rámci 18. kola výhru 1:0 brankou Matěje Pulkraba. Vyhrálo navíc i předchozí dvě měření sil a to jednoznačnými poměry 3:0 a 4:0. Branku inkasovalo od Středočechů naposledy 31. července 2016.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Pytloun
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal