FC Slovan Liberec | Spokojený kapitán Slovanu po výhře nad Slováckem: Jsme rádi za výhru
Menu Další Zavřít Zavřít
29.08.2022

Spokojený kapitán Slovanu po výhře nad Slováckem: Jsme rádi za výhru

Martin Soukup
Uherské Hradiště - Theodor Gebre Selassie v zápase na Slovácku vstřelil úvodní branku a fanoušci ho zvolili hráčem utkání. „Poučili jsme se ze zápasu proti Budějovicím,“ řekl v pozápasovém rozhovoru, kde se vyjadřoval i ke klíčovým momentům duelu.

Jak hodnotíte dnešní zápas?

Jsem rád, že jsme to tentokrát zvládli dotáhnout do konce, i když to bylo z naší strany zbytečně zkomplikované ve druhém poločase, kdy jsme hráli o jednoho hráče navíc, ale za dva dny se na to nikdo ptát nebude, Jsme rádi, že jsme dnes vyhráli.

Čím si vysvětlujete druhý poločas, ve kterém jste dostali gól v oslabení?

Myslím si, že do té penalty jsme to měli pod kontrolou a bylo jasné, že Slovácko bude hrát v uvozovkách vabank. Ta penalta je vrátila do hry a my nemáme tak zkušený tým, aby to s námi trochu nezacloumalo, což se stalo, nicméně jsme se poučili ze zápasu proti Budějovicím, kde jsme vedli také jen o gól a v posledních minutách jsme o ty dva body přišli. Jsem rád, že jsme nezopakovali stejnou chybu a nejsme za hlupáky. Nebo za úplné hlupáky. (úsměv)

Při vstřelení vaší branky jste měl okolo sebe dost prostoru...

Tak ono to vyplynulo z té situace, kdy jsem zbíhal na přední tyč, balón mě přeletěl, potom jsme to fantasticky vrátili do malého vápna a já jsem se jen otočil a vyšlo to ideálně.

Sázeli jste na to, že Slovácko bude trochu unavené po pohárových zápasech a bude to pro vás velká šance posunout se do čela tabulky?

Pochopitelně jsme nemohli vědět, jaká sestava nastoupí. Nakonec to celkem prostřídali, vzhledem k tomu, že mají dost zápasů, ale je to pochopitelné, že musí obměňovat sestavu a jsem rád, že jsme tu šanci využili.

Před rokem jste po pěti kolech měli jeden bod, dneska jste na špici ligy. Co se změnilo, že si to tak sedlo a v čem vidíte hlavní příčinu?

Řekl bych, že jsme přes léto dobře doplnili tým a hrozně nám pomohl ten start, že jsme vyhráli na Spartě, kde nás sice fantasticky podržel brankář, ale za první poločas jsme si vyhrát zasloužili. Pochopitelně nám tohle pomůže. Když tyhle body sbíráte, tak je to příjemnější.

Je to nějaké téma v kabině, že jste nahoře v tabulce? Sledujete to nebo je vaší úlohou spíše tu euforii krotit?

Uvidíme, ale nemyslím si, protože hned po těch prvních dvou kolech nám to slušně nafackovalo v Pardubicích, takže si myslím, že jsme všichni nohama na zemi.

Nepřišla vám penalta Slovácka dost přísná?

Ano, přišla mi přísná, ale na videu jsem to ještě neviděl, nicméně bych řekl, že to byl souboj tělo na tělo, ale jestli tam byl nějaký kontakt i dole, jsem neviděl.

Nepřišlo vám přísné i vyloučení domácího hráče v závěru prvního poločasu?

V tu chvíli jsem měl pocit, že by Maty běžel sám na bránu, takže ne, přísné mi to nepřišlo, ale taky jsem to ještě neviděl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Pulsklima
Mediální partneři
Náš region rtm plus