FC Slovan Liberec | Statistiky: Běžcem zápasu Rondić. Jak se vedlo Vliegenovi?
Menu Další Zavřít Zavřít
13.04.2022

Statistiky: Běžcem zápasu Rondić. Jak se vedlo Vliegenovi?

Redakce
Liberec – V některých aspektech bylo utkání s Bohemians nadmíru vyrovnané, v jiných se zase vedlo lépe domácím. Z pohledu čísel měli klokani docílit v duelu 28. FORTUNA:LIGY branky, Slovanu nepomáhaly četné ztráty na vlastní polovině. Co dalšího utkání ukázalo? Nový díl pravidelné rubriky Statistiky je tu.

Stejné průměrné držení míče i superzákrok

Bohemians měli v utkání převahu, která vyústila k většímu množství šancí i střel. Domácí si vytvořili celkem pět příležitostí, Slovan měl dvě, ani jedna akce ale gólem neskočila. Klokani vyslali na Vliegenovu bránu celkem patnáct střel, pět jich zamířilo mezi tři tyče. Jak si vlastně vedl debutující belgický gólman?

Podle parametrů statistik od společnosti Instat předvedl jeden „superzákrok“, následně zapsal další čtyři klasické zásahy. Při jednom musel skákat, zbytek zvládl vestoje. Při otevřené hře devětkrát rozehrával, jednou nakrátko, šestkrát na střední vzdálenost a dvakrát na dlouhou vzdálenost. Dvě z ran, které musel zastavit, mířily doprostřed brány, jedna pod břevno těsně na levé straně z pohledu střelce a další dvě byly umístěny napravo.

Naše mužstvo limitovaly četné ztráty, dvacetkrát modrobílí ztratili míč dokonce na vlastní polovině. Průměrně oba celky držely balon stejnou dobu – Bohemians 12 vteřin, Slovan 13. Z hlediska statistiky xG se klokani měli radovat ze vstřelené branky (1,57 ku 0,65). Soupeř vyhrál také na zblokované střely a to 5:2, častěji se ovšem ocital v ofsajdu 5:3.

Sprinterem Štetina, Rondić králem driblinků

V soubojích byl na liberecké straně nejúspěšnější Lukáš Štetina, který vyhrál 70 % (14 z 20) osobních miniklání. Dařilo se také Júsufovi, jenž musel svézt vůbec nejvíc soubojů ze všech hráčů našeho mužstva, uhrál 23 míčů z 36. V driblincích vévodil Rondić, který se do nich pustil pětkrát a ve všech případech byl úspěšný.

Napadání se dařilo Martinu Koscelníkovi, jenž byl ve všech svých pěti pokusech stoprocentní. Předvedl navíc deset zachycení, ještě o tři více měl Štetina. Z hlediska přihrávek byl nejjistější Gebre Selassie, zaznamenal 86% úspěšnost (37/52).

Nejsilnější běžecký výkon předvedl Rondić, který na hřišti naběhal 11 101 metrů a zároveň zapsal i nejvíce jednotlivých běhů – 134. V důsledku aktivity byl hráčem, jenž na hřišti spálil vůbec nejvíc kilokalorií – 1 272. Ve sprintech dominoval Ľubomír Tupta, ve velké rychlosti uběhl 182 metrů. Nejvyšší rychlostí v jeden okamžik letěl po pažitu Lukáš Štetina a to 8,91 metrů za sekundu (32,07 km/h).

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

Ve 28. kole Tipovačky se dařilo pořadatelům soutěže, dva se dostali mezi tři nejlepší tipéry. První místo bral ovšem Martin H. Cerny, který posbíral 30 bodů, Filip Machotka zaznamenal o tři body méně a na děleném třetím místě se umístnili Libor Rechtorik a Kuba Štofi, oba brali 26 bodů. Přesný výsledek utkání Bohemians – Slovan trefili jen tři tipující.

A jak vypadá celkové průběžné pořadí dvě kola před konce základní části? Tomáš Číž, který dlouho opanoval tabulku, získal pouze osm bodů a klesl až na celkovou čtvrtou pozici. Novými lídry jsou Jaroslav Moc a Martin H. Cerny (oba 443 bodů), za nimi se drží v těsném závěsu Bert Čert, který vybojoval 438 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Ferona
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick