FC Slovan Liberec | Statistiky: Běžec Gebre Selassie i převaha v soubojích
Menu Další Zavřít Zavřít
15.12.2021

Statistiky: Běžec Gebre Selassie i převaha v soubojích

Redakce
Liberec – Poslední celek, který skolil Plzeň v ligovém duelu na jejím domácím hřišti, byl právě Slovan. Tentokrát ale Západočeši trestali chyby a dokráčeli ke třem bodům. O čem vypovídá řeč čísel? Slovan vyhrál – možná trochu překvapivě – velký počet soubojů, zároveň častěji zakončoval útoky střelou, i když skóre brankou nezměnil.

Výborné souboje i oboustranně kvalitní přihrávky

Většinou určují ráz hry. Souboje jsou klíčovou složkou zápasu. Tým, který je úspěšnější, se dokáže více držet na balonu, tudíž se častěji může dostávat do šancí a případně zakončení. Slovan v individuálních minikláních Plzeň přeskočil. Míč získal v 56 procentech případů (92-117). Co se týče přímo obranných soubojů, zaznamenalo naše mužstvo dokonce téměř 60% úspěšnost.

Oba celky si počínaly velmi dobře v pohybu balonu po trávníku, shodně zaznamenaly 85% úspěšnost pasů. Naše mužstvo bylo netradičně přímočařejší v zakončení i proto, že se většinu času snažilo dotahovat manko. Západočeši měli k dispozici 90 útoků, šest z nich zakončili a dali dvě branky. Slovan vytěžil střelecký pokus devětkrát z 83 pokusů. Zhruba každé desáté ofenzivní snažení tak skončilo ohrožením branky.

Na šance ovšem Plzeňští vyhráli 3-2. Naše mužstvo častěji faulovalo (7:8), dvakrát se dostalo do ofsajdu (0-2) a zahrávalo čtyři rohy (2-4). Na obou stranách byl velkou zbraní úspěšný presink, který dopadl zdárně ve 45 % případů u domácích a 43 % Slovanu. Ten zároveň soupeře přeběhal o tři tisíce metrů (124 – 121 kilometrů) a zaznamenal vůbec druhou nejdelší vzdálenost v rámci celého kola, první byla Slavia, Plzeň pak třetí.

Rychlý Koscelník i komplexní běžec Gebre Selassie

V soubojích byla už tradičně silná stoperská dvojice, Dominik Plechatý zapsal 75% úspěšnost a zároveň přidal také deset zachycení, Gebre Selassie pak devět. V driblincích dominoval Christ Tiéhi, jemuž se pětkrát z šesti pokusů povedlo upalovat s míčem. Největší úspěšnost přihrávek měl Plechatý, zapsal 79 doručených pasů z celkových 85 (93% úspěšnost).

Největší počet převzatých přihrávek zaznamenal zase Chaluš, a to 70. Nejvíce metrů naběhal za zápas už zmiňovaný Gebre Selassie, nastřádal celkem 12,14 kilometru. Víc měli jen Bucha s Kalvachem, zkušený obránce zároveň také odkroutil největší počet metrů ve sprintu z našeho mužstva – 178. Rozhodně se nenudil Knobloch, který na hřišti zkompletoval bezmála sedm kilometrů. Maximální rychlosti dosáhl Koscelník, který běžel v jeden moment až 8,81 metru za sekundu (31,71 kilometrů za hodinu). Nejvíce se zapotil Tiéhi, jenž běháním spálil 1404 kalorií.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na tomto webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

V 18. kole Tipovačky se urodila spousta výborných výsledků. Nejlepším hráčem se stal David Hejzlar, který získal 35 bodů! Ačkoliv není bilance ověřená, výkon atakuje nejlepší výsledek v Tipovačce vůbec! Za ním se seřadili Kuba Štofi 31 bodů a Martin Flesner 30 bodů.

Pokud nebudeme počítat Libora Rechtorika (mimo soutěž - 335 bodů), je na prvním místě Tomáš Číž (302 bodů), za něj se posunul Martin H. Cerny, 282 bodů třetí příčku okupuje Šimon Knopp – 281 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Dům kultury
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec