FC Slovan Liberec | Statistiky: Cestu k výhře otevřel i běh, Valenta rozdával klíčové pasy
Menu Další Zavřít Zavřít
09.11.2022

Statistiky: Cestu k výhře otevřel i běh, Valenta rozdával klíčové pasy

Redakce
Liberec – Vítězná bitva (2:0) i silné fyzické parametry výkonu. Slovan svého soka uběhal jak v celkové vzdálenosti, tak sprintu. Plno bylo všude Lukáše Červa a také Matěje Valenty, který připravil parťákům v útoku hned tři klíčové přihrávky. Další díl rubriky Statistiky je tu!

Rychlost Valenty i silný běžecký výkon celku

Naše mužstvo soupeře přeběhalo na všech úrovních. V celkové vzdálenosti dominovalo poměrem 117,9 kilometru ku 115,1 kilometrům. Ve vysoké rychlosti pak „zvítězilo“ o sedm set metrů (9 667 – 8 971) a ve sprintu o tři stovky metrů (1 871 – 1 507). Nejpilnějšího běžce měl ale Hradec, stal se jím Jakub Kučera, který urazil bezmála 12 kilometrů.

Z borců v modrobílém se nejvíc pohybovali na hřišti Lukáš Červ s Dominikem Plechatým, oba zvládli více než jedenáct kilometrů. Ve sprintu byl nejaktivnější Michal Fukala (268 metrů), nejvíce kilokalorií pak spálil Červ, a to téměř 1 500. Stejný hráč zvítězil také v počtu jednotlivých běhů, kterých zkompletoval 152, a rovněž těch v nejvyšší rychlosti – 79.

Největší průměrnou rychlostí s míčem u kopačky běhali Višinský, Prebsl a Pourzitidis, všichni zmiňovaní dosáhli 10,8 kilometrů za hodinu. Bez míče pelášil v jeden moment nejrychleji Matěj Valenta, dostal se až na 33,8 km/h. Zajímavé je, že řada hráčů průměrnou rychlost ve druhé půli ještě akcelerovala, zvýšila se Theovi Gebre Selassiemu, Michalu Fukalovi, Denisovi Višinskému, Matěji Valentovi, Lukáši Červovi, Michaelu Rabušicovi i Micku van Burenovi. Na nižší hodnoty padla jen ve dvou případech, Maksym Talovjerov udržel stejné číslo.

Nejvíc míčů získal Talovjerov, Rondić měl nejvyšší xG

Nyní přichází čas na individuální herní data. Nejvyšší hodnotu ve statistice xG posbíral Imad Rondič – 0,31 gólu. Zápas měl podle této metriky očekávaných branek skončit remízou 1:1 (0,86 – 1,08). Nejčastěji faulovaným modrobílým hráčem byl TGS, naopak nejčastěji nedovoleně zastavoval protihráče Rondič.

Z hlediska soubojů posbíral 80% úspěšnost Jan Mikula. Dva úspěšné driblinky předvedli Plechatý, Gebre Selassie, Frýdek Rondič i Valenta. Poslední jmenovaný zároveň třikrát úspěšně napadal, 19 zachycení zase zapsal Talovjerov. Ten také získal nejvíc míčů (13), naopak nejčastěji ztrácel balony van Buren. Dvě šance vytvořil Valenta, dvě van Buren a jednu Kozák.

Nejjistějším přihrávačem byl tentokrát Lukáš Červ s 86% úspěšností pasů. Nejvíce nabídek dorazilo k Valentovi (40), ve vápně nejvíce pasů – tři – zase převzal Rabušic. Celkem tři klíčové nabídky spoluhráčům vymyslel Valenta, po jedné z nich padla branka. Gólovou asistenci má také van Buren.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Na první pozici se po zisku dvaceti bodů umístila hned trojice tipérů: Štěpán Hrdlička, Ema Sekaninová a Luboš Honejsek. Pouze o bod za nimi skončil David Versbach a třetí dělené místo za 18 bodů bralo kvarteto: Jakub Černý, Michal Takács, Zdeněk Zobal a Jaroslav Moc.

A jak vypadá celkové průběžné pořadí po 14. kole? Do čela peletonu poskočil se 187 body Jakub Černý, na druhé místo klesl Tomáš Rossman, kterého dotáhl také David Hejzlar (oba mají 183 bodů). Třetí pozice patří Ondřeji Bartůškovi se 182 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Vogel
Mediální partneři
rtm plus Náš region