FC Slovan Liberec | Statistiky: Dominantní výkon, palba zblízka i 3,53 xG
Menu Další Zavřít Zavřít
18.04.2022

Statistiky: Dominantní výkon, palba zblízka i 3,53 xG

Redakce
Liberec – Liberec – Těsný výsledek, ale jasná převaha. Statistiky ze zápasu s Karvinou (2:1) napovídají, že z hlediska ofenzivní fáze Slovan obranu soupeře zatěžoval v dávkách, které by obvykle skončily ještě vyšším počtem branek. Co dalšího je možné vyčíst z čísel utkání 29. kola FORTUNA:LIGY?

Palba z blízkosti i vysoké držení míče

Slovan ve většině herních atributů na hřišti dominoval a podle většiny z nich měl zároveň vyhrát vyšším rozdílem. Naše mužstvo vyslalo celkem 20 střel, z nichž přesně polovina zamířila mezi tři tyče. Kromě trefy Koscelníka do břevna a dvou branek musel tasit hostující gólman ještě pět zákroků, které splňují parametry potřebné k zabránění gólu. Soupeř vyprodukoval deset ran, tři mířily na Oliviera Vliegena.

Drtivou většinu akcí Slovan zakončoval z pokutového území, tedy z nejnebezpečnějšího možného území (18 střel z 20), průměrně domácí pálili ze vzdálenosti 13,9 metru. Hosté stříleli ze 17,3 metrů. Podle statistiky xG, počtu očekávaných branek, měla parta Luboše Kozla vstřelit 3,53 gólu, hosté pak 0,88.

Jednoznačně úspěšnější byli modrobílí také v držení balonu, který průměrně měli při každé jedné akci na kopačkách 17 vteřin oproti soupeřovým 11 sekundám. Z hlediska procent liberečtí hráči drželi balony 60 % času v prvním poločase a 65 % ve druhém. Na fauly vyhrálo rovněž naše mužstvo 14:10, na ofsajdy poté 5:1. Slovan zahrával 10 rohových kopů, soupeř měl k dispozici šest těchto standardních situací.

Vliegen milimetrový v pasech, soubojům vládl Tiéhi

Naše mužstvo bylo efektivnější z hlediska vstupů do konečné třetiny hřiště (53-30) i do vápna (29-14). Modrobílí se řítili na karvinou branku celkem šestadevadesátkrát, Slezané se dostali do 81 útoků. Slovan vybojoval více míčů 52-31, zároveň je o něco méně častěji také ztrácel 60-63. Domácí defenziva dokázala zároveň zblokovat hned pět střeleckých pokusů soupeře, Karviná nepustila na bránu dvě liberecké střely.

Naše mužstvo si přihrávalo s 82% úspěšností, soupeř posbíral 74% úspěšnost pasů. V přihrávkách měl – možná trochu překvapivě – nejvyšší úspěšnost Olivier Vliegen, který nezkazil ani jednu z celkových 32 předávek balonu spoluhráčům a to včetně 13 dlouhých centrů. V poli byl prakticky bezchybný Theo Gebre Selassie (89 %), Marios Purzitidis a Filip Havelka (88 %). Nejvíc pasů převzal právě řecký stoper a to 46.

Z hlediska soubojů byl na hřišti nejúspěšnější Christ Tiéhi, který vyhrál 11 z 15 miniklání, do kterých vstoupil. Stoprocentní úspěšnost driblinků měl Havelka (3/3), obvyklému lídrovi této statistiky Martinu Koscelníkovi se tentokrát příliš nedařilo (8/3), zato dal gól a byl dominantní v zachyceních (8) a napadáních, kde společně s Tiéhim uspěl třikrát ze čtyř pokusů.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Výsledky tipovací soutěže budou vyhlášeny až po 30. kole základní části.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Vogel
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls