FC Slovan Liberec | Statistiky: Faško motor zálohy, stopeři úspěšní ve vzdušných soubojích
Menu Další Zavřít Zavřít
03.08.2021

Statistiky: Faško motor zálohy, stopeři úspěšní ve vzdušných soubojích

Redakce
Liberec – Ani ve druhém utkání nové sezony se Slovanu nepovedlo vstřelit branku. I přes vysokou porážku 0:5 však došlo na některé kvalitní individuální výkony, alespoň očima statistických čísel.

Přihrávky, to je oč tu běží

V porovnání naše mužstvo prohrálo se Spartou jak na držení míče, tak počet i přesnost přihrávek. Údaje jsou samozřejmě ovlivněné i poměrně brzkým vyloučením na naší straně. Zatímco Pražané mezi sebou poslali celkem 728 pasů s 90% úspěšností, Slovan jich zaznamenal pouze 256, celkem osmapadesát z nich nenašlo adresáta (23 %).

Velký rozdíl byl také v přímo v nahrávkách do pokutového území. Hostům se povedlo šestnáctkrát kombinovat uvnitř šestnáctky (57% úspěšnost), modrobílí zaznamenali pouze sedm úspěšných pokusů z celkových dvaceti (35 %). Pražané také častěji volili kratší přihrávky, průměrně si vyměňovali míč na vzdálenost 18,1 metru, parta kouče Pavla Hoftycha na 21,1.

Nejúspěšnější byl z našeho mužstva Matěj Chaluš, který zkazil v roli stopera jednu jedinou nahrávku z dvaadvaceti celkových. Procentuálně ještě úspěšnější byl na hřišti Dávid Hancko, ten poslal hned 133 míčů svým spoluhráčům, akci zkazil pouze pětkrát (96 %).

Faško motorem středu a co mistr driblinků?

Michal Faško dokázal zvládnout z libereckých hráčů nejvíce soubojů, vyhrál jich jedenáct z šestnácti. Slovenský středopolař byl zároveň nejúspěšnější v napadání, sedmkrát z osmi pokusů dotáhl svou akci do úspěšného konce. Výjimečně se naopak nedařilo Imadu Rondičovi ve vzdušných soubojích, kterých ovládl jen necelou třetinu. Na druhou stranu ani jeden ze stoperů (Chaluš, Purzitidis) neprohrál jediný hlavičkový souboj po celé utkání.

Nejvíc míčů pro Slovan získal Jan Mikula, a to celkem jedenáct. Naopak nejhůř se našemu mužstvu zastavoval Tomáš Wiesner, který zvládl všechny čtyři driblinky, do nichž se pustil. Nikdo z našeho celku nebyl úspěšný ve více než jednom. Nejpilnějším běžcem se stal tentokrát Kristian Michal, který zaznamenal 12 577 metrů, ve sprintu strávil nejvíce času Jan Matoušek (322 metrů).

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Vítězem 2.kola se stal Zdeněk Zobal (mladší) s 31 body. O tři body za ním, tedy s 28 body, je letošní nováček Šimon Knopp a na třetím místě je Petr Jansen s 27 body.
Na prvním místě po druhém kole je Michal Podskalský s 49 body, na druhém místě jsou společně Martin Čáp a Ríša Kasl s 46 body a za nimi s 45 body Petr Archalous.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Jizerské pekárny
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact