FC Slovan Liberec | Statistiky: Frýdkův gól plynul z enormní aktivity, Júsuf dosáhl rychlosti 32 km/h
Menu Další Zavřít Zavřít
01.12.2021

Statistiky: Frýdkův gól plynul z enormní aktivity, Júsuf dosáhl rychlosti 32 km/h

Redakce
Liberec – Co lze vyčíst ze statistik našeho duelu na pražské Letné? Christian Frýdek byl odměněn gólem za viditelnou aktivitu. Domácí, kteří zvítězili 2:1, zaznamenali více vstupů na polovinu Slovanu i zisků balonu. Co dalšího přineslo nedělní utkání?

Kromě gólu i kilometry, maratoncem zápasu Frýdek

Začněme netradičně od jindy trochu upozaděných statistik týkajících se fyzického výkonu. Nejpilnějším běžcem zápasu se stal autor jediné trefy Slovanu Christian Frýdek. Ten atakoval hranici 13 kilometrů, k jejímu dosažení mu chybělo pouhých 37 metrů. Bylo to nejvyšší číslo celého kola! Obrovský akční rádius odkroutil zároveň v úctyhodné průměrné rychlosti 8,3 kilometrů za hodinu. I v této statistice se umístil kromě střídajícího Mariose Purzitidise na samotném vrcholu, což nasvědčuje jeho nemalé motivaci proti klubu, kde vyrůstal.

Při absenci Jana Matouška se dal čekat zajímavý souboj o sprintera zápasu. Tedy hráče, který uběhne nejvíc metrů v nejvyšší rychlosti. Čísla ale celkem jednoznačně opanoval Theo Gebre Selassie, který nasbíral v rychlosti větší než 25 km/h celkem 266 metrů, přes hodnotu 200 se těsně dostal ještě Imad Rondić.

Když zmiňujeme běžecké statistiky, je vhodné dodat i vůbec největší naměřenou rychlost na hřišti. Do té se dostal také hráč Slovanu – střídající Júsuf – který v jednu chvíli běžel až tempem 32 km/h. Jen pro porovnání, bývalý jamajský sprinter Usain Bolt dosáhl při světovém rekordu v roce 2009 na stometrové trati v tretrách a bez předešlé zátěže 43,9 kilometrů za hodinu.

A co (nejen) na svůj výkon říkal hráč #FCSL duelu #SPALIB Christian Frýdek? 🎥 https://youtu.be/50EBF5fY7M0 📃 https://fcsl.cz/clanek.asp?id=14168

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pondělí 29. listopadu 2021

Převaha Sparty i Koscelníkovy driblinky

Ale teď už přejděme k herním statistikám. Sparta uspěla hned v několika herních aspektech, přesněji a častěji posouvala míč na hřišti (86 – 75% úspěšnosti přihrávek), zároveň častěji atakovala branku (100 – 65 útoků). Ze zmiňovaného počtu útoků dokázala také vytěžit více příležitostí, sedmkrát zakončila ofenzivní snažení střelou, naše mužstvo se dostalo k ráně v pěti z 65 útoků.

Slovan také více ztrácel míč (73 – 66) a Letenští byli úspěšnější i v jeho získávání (61-45). Z hlediska soubojů se oba celky srovnaly na 50% úspěšnosti, modrobílí uhráli 90 miniduelů a domácí pak o jeden méně. Nejčastěji v zápase fauloval Faško, a to pětkrát, naopak nejvíckrát zastavil soupeř nedovoleně Martina Koscelníka (čtyřikrát).

Z hlediska individuálních parametrů vyčníval v soubojích Gebre Selassie, jenž uspěl v 10 z 14 případů, nejvíce driblinků tradičně předvedl Koscelník (čtyři), tři z nich byly úspěšné. V napadání se dařilo Michalu Fukalovi, osm zachycení předvedl Matěj Chaluš.

Ten zároveň zaznamenal z hráčů v poli také nejméně zkažených přihrávek (6/39, úspěšnost 85 %), nejvíce pasů přebral Frýdek (33). Nejčastějšími střelci našeho mužstva se stal Koscelník, jenž v obou případech pálil na bránu, Ľubomír Tupta vyslal rovněž dvě rány, jedna ovšem mezi tyče nezamířila. Sparta uspěla také v počtu vstupů na polovinu protivníka, a to jasným poměrem 80 ku 39, nejmarkantnější rozdíl byl znatelný ve fázi mezi 60-75. minutou duelu, kdy sílil tlak domácích.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

V 16. kole Tipovací soutěže ani 24 bodů nestačilo na umístění mezi prvními třemi! Dominik Jakubec s 28 body skončil třetí, zálusk na vítězství už si dělal Martin Bělohlávek (29 bodů), také on skončil ovšem těsně pod vrcholem. Nejvíce bodů zaznamenal Michal Jaroš a to rovných 30.

Čelo průběžného pořadí se ustálilo, nečekejte tak žádné velké změny. První je stále s 292 Libor Rechtorik, následuje Tomáš Číž, který zaznamenal celkem 260 bodů, a třetí místo okupuje úspěšný tipér posledních týdnů Marek Kaftan. Ten nasbíral dosud 259 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Eurovia
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna