FC Slovan Liberec | Statistiky: Klíč k výhře? Souboje. Matouškův nejlepší výkon v sezoně
Menu Další Zavřít Zavřít
02.11.2021

Statistiky: Klíč k výhře? Souboje. Matouškův nejlepší výkon v sezoně

Redakce
Liberec – Druhé vítězství za sebou a vyrovnaná bitva, kterou rozhodl až závěr. Jak se vedlo Slovanu proti Teplicím (2:1) řečí čísel? Naše mužstvo dominovalo v soubojích, fyzicky náročný duel ustálo. Zároveň těžilo z protiútoků i získaných míčů. Další díl pravidelné statistické rubriky je tu.

Tiéhi navázal na výkony a 55 získaných míčů

V čem byl zásadní rozdíl mezi oběma celky? V soubojích. Slovan se dokázal na fyzicky náročné utkání připravit dobře, soupeře v osobních střetech porážel. Na hřišti se celkem odehrálo 165 bitev o míč, naše mužstvo jich vyhrálo 91 (55 %), Teplice se dostaly na 74 vybojovaných balonů. Vůbec nejúspěšnější byl Christ Tiéhi, jenž prohrál jediný z osmi podstoupených soubojů.

Stejný hráč se navíc po návratu na trávník (disciplinární trest) vyhoupl zpět na vrchol statistik úspěšných pasů. V zápase rozdal celkem 41 přesných nabídek, zkazil pouze čtyři. Celková 91% úspěšnost neměla na hřišti obdoby. Logicky byl francouzský středopolař také součástí nejčastější trasy pohybu balonu, dvojice Chaluš – Tiéhi si přihrála celkem šestnáctkrát.

Oba stopeři už tradičně zvládli během utkání zachytit nejvíc míčů, Chaluš si jich připsal 12 a Dominik Plechatý 13. Obě mužstva ztratila balon jednasedmdesátkrát, o deset víc jich ovšem dokázal získat Slovan (55-45). Pokud bychom se detailně soustředili na ztráty, nejvíc jich na hřišti zapsal Jan Fortelný (14), následoval Jan Matoušek s 11 odevzdanými míči, jemu se budeme v následující kapitole věnovat podrobněji.

Matouškův gól, napadání i driblinky

Jan Matoušek se trefil v lize poprvé od 9. listopadu 2019, kdy dával za Jablonec branku Spartě. Podle Instat indexu odehrál v aktuálním ročníku své nejlepší utkání a to nehledě na trefu. Nejčastěji se pouštěl do driblinků (4 úspěšné ze 7), zároveň byl také nejaktivnější v napadání (6 úspěšných ze 7).

Největší xG (očekávaná branka) ale překvapivě nezaznamenal. Dostal se na číslo 0,11, které zaznamenal i Júsuf, víc měl ještě Michal Faško (0,15) a Imad Rondič (0,22). Balony nejčastěji pro své mužstvo vybojovávali Mikula a Plechatý (oba 8). Nejčastěji faulujícím hráčem Slovanu se stal naopak Filip Havelka se třemi nedovolenými zákroky.

Nejpilnějším běžcem se stal Tiéhi s 11 533 naběhanými metry. Ve sprintu strávil jednoznačně nejvíc času Jan Matoušek a to 326 metrů, který dosáhl na největší rychlost v utkání 9,17 metrů za sekundu (33 kilometrů za hodinu). Nejvyšší průměrnou rychlost zaznamenal Christian Frýdek a to 2,31 metrů za sekundu (8 km/h).

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

První ve 13. kole Tipovačky skončil Jindra Kišš, který zvítězil jednoznačně s 27 body. O pět méně jich posbírali Aleš Tichý a Šimon Knopp. Na třetím místě se umístila hned čtveřice tipujících: Martin H. Cerny, Milan Holeček, Petr Pj Janda a Fanda Špinka. Kvarteto mělo shodně 21 bodů.

A jak vypadají celkové průběžné výsledky? Po delší době došlo na změnu ve vedoucí trojici. Mezi prvního Libora Rechtorika (237 bodů) a třetího Tomáše Číže (212 bodů) se vklínil Martin H. Cerny s 214 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker SMC
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio