FC Slovan Liberec | Statistiky: Koscelníka nešlo obrat o míč, Tiéhi tradičně milimetrový v pasech
Menu Další Zavřít Zavřít
08.03.2022

Statistiky: Koscelníka nešlo obrat o míč, Tiéhi tradičně milimetrový v pasech

Redakce
Liberec – Pro diváky pěkný zápas. Slovan remizoval o víkendu s Baníkem 1:1, na půdě soupeře přitom sahal i po vítězství. Co prozradily při bližším pohledu statistiky? Třeba vzrůstající formu Martina Koscelníka, nebo nadvládu v osobních soubojích.

Převaha z hlediska střetů i palby

Slovan utkání proti Baníku odstartoval s cílem obstát proti tabulkově výše postavenému soupeři v individuálních soubojích. To se partě Luboše Kozla jednoznačně podařilo. Slovan uspěl poměrem 95:74 na vyhraná „miniklání“ (řečí procent 56 na 44). Nepříliš často vídaný vysoký rozdíl se propsal i do dalších statistik.

Naše mužstvo zaznamenalo o něco víc zisků míče než soupeř (54-43), zároveň zapsaly oba celky stejně ztrát a to 75. Fotbalisté oblečeni do netradiční černé venkovní sady častěji pálili – 9 střel ku 6, soupeř zároveň zblokoval dvě rány, aniž by prošly na bránu. Dvakrát musel zasahovat Laštůvka, šancí měli hosté o jednu víc 5:4. Oba celky využily jednu z příležitostí.

Slovan každopádně napřahoval z vyšší průměrné vzdálenosti, a to téměř o více než tři metry: 10,9 – 14,5 metru. Baník vyhrál na xG, tedy statistiku očekávaného množství gólů, 1,52 ku 1,06. Domácí si častěji pomáhali faulem, vyrobili jich 16, naše mužstvo jen 12.

Neomylný Tiéhi i aktivní Frýdek

V přihrávkách si byla obě mužstva naprosto rovnocenným sokem a docílila shodně 74% úspěšnosti. Slovan častěji volil kratší pasy (prům. 16,9 metru), Baník delší (prům. 20 m). Po jednom ofsajdu zapsali Rondič s Tuptou.

Prakticky neodstavitelný od míče byl Martin Koscelník. Vyhrál 13 z 16 soubojů, které podstoupil (81 %), nejvyšší úspěšnost na place měl společně s ostravským Davidem Lischkou. Zároveň byl šestkrát faulován, zatímco sám si nedovoleně nevypomohl ani jednou. Slovenský univerzál vynikal také v další své oblíbené disciplíně – driblincích. Zapsal šest úspěšných pokusů ze sedmi.

Jedinou branku našeho mužstva vstřelil kapitán Jan Mikula, jenž zároveň přijmul vůbec nejvíc přihrávek na hřišti (33), zároveň obdržel v průběhu střetnutí hned čtyři pasy do vápna. Tiéhi rozdal celkem 35 míčů z 39, zapsal 90% úspěšnost přihrávek! Frýdek zase vymyslel dva klíčové pasy, jeden z nich skončil brankou. Šikovný středopolař byl také úspěšný ve třech svých napadáních, Štetina zapsal 12 zachycení.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

Ve 24. kole tipovací soutěže zvítězil s 28 body Michal Ševčík, za ním je dvojice tipérů s 26 body Josef Zázvorka a Tomáš Vakeš. Na třetím místě se seřadila hned čtveřice tipérů s 25 body: Andrea Šléglová, Miroslav Chlum, Jaroslav Moc, Zdeněk Zobal (starší).

Na prvním místě průběžného pořadí se stále drží Tomáš Číž s 387 body. Za ním startovní pole houstne, na děleném druhém místě se drží Bert Čert a Martin H. Cerny oba 371 bod a o další bod zpět je Jaroslav Moc.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Vavruška Hanke
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec