FC Slovan Liberec | Statistiky: Mlha zahalila data, v přihrávkách zářil Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
17.11.2022

Statistiky: Mlha zahalila data, v přihrávkách zářil Rabušic

Redakce
Liberec – Závěr ligového podzimu bez bodu. Ještě před pohárovým utkáním s Olomoucí se podíváme na to, jak si naše mužstvo vedlo v posledním duelu úvodní fáze FORTUNA:LIGY proti Teplicím (1:2). Bohužel data tentokrát nebudou k dispozici kompletní.

Noc a den. První poločas patřil Slovanu, druhý Teplicím

A to kvůli husté mlze, která Na Stínadla dopadla. K dispozici tentokrát nebudeme mít fitness metriky, které se obvykle získávají ze záběrů kamer na stadionu. Kvůli zhoršené viditelnosti tentokrát nebylo možné relevantních výsledků dosáhnout, i tak však můžeme rozebrat alespoň základní data.

Slovan byl v utkání aktivnější. Dostal se do většího počtu šancí (7-6), zároveň vypálil osm ran, Tepličtí se dostali do šesti zakončení. Naše mužstvo rovněž střílelo z menší vzdálenosti od cíle, pálili ze 17,1 metru, domácí z 21,6 metru. I proto je rozdíl v počtu očekávaných branek (statistika xG) významný 1,35 ku 0,49 a hovoří jednoznačně pro partu trenéra Luboše Kozla.

Oba celky přitvrdily i přes zhoršenou viditelnost v soubojích, modrobílí vyhráli o dva více – 68 ze 134. Nicméně zároveň častěji faulovali, soupeře nedovoleně zastavili ve 14 případech, třináctkrát se provinili proti pravidlům Skláři. Obecně vzato Slovan měl v metrikách převahu během úvodní půle, domácí zase po přestávce.

Posuny Talovjerova dopředu a zachycení Červa

Oba celky se vyrovnaly v úspěšnosti přihrávek, Slovan byl přesný v 77 % případů. Naše mužstvo si vytvořilo větší množství útoků, z 85 tažení vytěžilo čtrnáct zakončení. Naše mužstvo během duelu více míčů ztratilo a méně jich získalo, zároveň bylo méně agilnější v presinku.

Z hlediska soubojů se klání nejvíce vyvedlo Lukáši Červovi, vyhrál 16 z 20 miniklání, které na pažitu podstoupil. Stejný hráč zapsal zároveň nejvíc zachycení (12), v napadání byl nejúspěšnější TGS (2/2) a driblincích byli nejúspěšnější zase Denis Višinský (3/2) a Matěj Valenta (2/2).

Z hlediska přihrávek dominoval Michael Rabušic, který nepředal balon přesně jen v jediném případě (96 % úspěšnosti). Dva klíčové pasy rozdal Višinský, nejvíc nabídek do vápna – pět – obdržel Valenta. Jako tradičně celkově nejvíc přihrávek převzal Talovjerov (43), stejný hráč zároveň nejčastěji posouval balon dopředu.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

V 16. kole Tipovačky se nejlépe zadařilo Josefu Beranovi, který získal rovnou dvacítku bodů. O dva body méně brala dvojice tipérů: Dominik Jakubec a Martin Flesner. Třetí místo s 16 body vybojovala čtveřice: Tomáš Hess, Tomáš Vakeš, Tomáš Cudlín a Dominik David.

A jak se tedy proměnilo celkové pořadí? Za námi je půlka základní části, v níž si nejlépe vedl David Hejzlar, který posbíral 217 bodů. Za ním se po podzimu umístili Jakub Černý s 209 body a Andrea Šléglová s 206 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Recovera
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick