FC Slovan Liberec | Statistiky: Na Sigmu se valilo 100 útoků, křídla byla v akci rovnoměrně
Menu Další Zavřít Zavřít
28.04.2022

Statistiky: Na Sigmu se valilo 100 útoků, křídla byla v akci rovnoměrně

Redakce
Liberec – První ze dvou utkání s Olomoucí poznamenalo počasí, které dokonce zápas přerušilo. Jak se ale oběma celkům vedlo v řeči podrobných čísel? Další díl pravidelné rubriky Statistiky je ještě před sobotní odvetou tu.

Rozložené útoky na křídlech, střelba z 18,8 metrů

Tentokrát opustíme pravidelnou strukturu a vrhneme se rovnou do ofenzivní sekce metrik. Naše mužstvo mělo o 15 přihrávek do pokutového území víc, vytěžilo z nich ale jen pět šancí. Soupeř byl efektivnější a 24 pasů do nejnebezpečnějšího prostoru na hřišti mělo podíl na šesti příležitostech ke skórování. Ve statistice útoků už se ovšem karty obrací, Sigma jich měla 85 a 12 z nich zakončila (14 %), Slovan jich nastřádal rovnou stovku a zakončil sedmnáctkrát (17 %).

Naše mužstvo vedlo celkem 79 pozičních útoků, 10 protiútoků a zároveň mělo k dispozici 11 útočných přímých volných kopů. Z volného kopu ale hostující hráči zaznamenali jedinou střelu. Slovan využíval obě strany hřiště rovnoměrně (34 útoků přes levé křídlo – 32 přes pravé), Olomouc naopak inklinovala k pravé straně, přes níž šlo 46 šancí (i se středem hřiště 54 %).

V konečném součtu byla parta Luboše Kozla nebezpečnější, přestože nevstřelila branku. Podle počtu očekávaných gólů (xG) měl dát Slovan 1,71 branek, domácí pak 1,41. Problém s produktivitou však náš celek provází dlouhodobě, z celkových 18 střel šlo sedm mimo bránu a dalších sedm dokázala zblokovat obrana soupeře. Průměrně jsme pálili na bránu z 18,8 metrů.

Devatero přesných rozehrávačů i jistý Tiéhi

V osobních soubojích byl nejjistější Gebre Selassie, který vyhrál 9 z 13 miniklání na hřišti (69 %), v útočných soubojích se dařilo nejvíce Tiéhimu, který získal pět ze sedmi balonů (71 %). V driblincích zářil Tupta, jenž všech pět individuálních akcí s míčem provedl úspěšně, v napadání vynikal opět Tiéhi. Čtyřikrát z pěti pokusů se nemýlil. Osm zachycení vyšvihl Purzitidis, o jedno méně zaznamenal TGS.

I v přihrávkách vynikaly obvyklé stálice metrických článků, přes 80 procent přesnosti se dostalo navíc hned devět hráčů! Havelka (82 %), Michal (83 %), Vliegen a Alijagić (86 %), Mikula (87 %), Júsuf (88 %), Gebre Selassie a Tiéhi (89 %) a také Christian Frýdek, který zkazil jedinou z 24 nabídek spoluhráčům (96 %). Nejvíc klíčových pasů zapsal Tupta a to dva, hned 62 přihrávek převzal Havelka a v pokutovém území pak největší množství míčů dostal od spoluhráčů Rabušic (9).

Maratoncem utkání v barvách Slovanu se stal s přehledem Christ Tiéhi, který uběhl celkem 12 173 metrů. Nejvíc ztrát míče zavinil Tupta, který o balon přišel dvanáctkrát, naopak největší množství těch vybojovaných měl Mikula a to rovnou desítku. Ve sprintu uběhl největší vzdálenost Alijagič, který se dostal na 155 metrů, což tvořilo 1,6 % z jeho celkové naběhané vzdálenosti na pažitu. Největší rychlost v jeden moment tentokrát vyvinul Tupta, jenž běžel až 31,9 km/h.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Na prvním místě kola Tipovačky skončil Tomáš Hess s 25 body, za ním se seřadila hned trojice tipérů: Aleš Tichý, Pavel Sekanina a Lukáš Pastorek, všichni vybojovali 22 bodů, třetí skončil Tomáš Marhold (20 bodů).

Stačilo 1. kolo nadstavby a náskok lídra Jaroslava Moce v čele Tipovačky je pryč! Dotáhl se na něj Tomáš Číž a oba nyní mají 493 bodů. Za nimi pokukují po nejvyšších příčkách Milan Fišer (481) a Martin H. Cerny (475).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea ČSOB
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna