FC Slovan Liberec | Statistiky: Plechatý mezi sprintery kola, Slovan si vytvořil 91 útoků
Menu Další Zavřít Zavřít
24.03.2023

Statistiky: Plechatý mezi sprintery kola, Slovan si vytvořil 91 útoků

Redakce
Liberec – Atraktivní duel 24. kola FORTUNA:LIGY skončil remízou 2:2. Slovan proti Slavii vyrovnal v samotném závěru zásluhou gólu Victora Otalunjiho. Jak ale vypadala herní data a kolikrát se mělo naše mužstvo podle statistiky očekávaných branek trefit? Další vydání tradiční rubriky Statistiky je tu.

Držení míče pro Slavii, hosté častěji faulovali

Slovan byl proti pražské Slavii extrémně efektivní, využil obě své šance, celkem vyslal sedm střel, z toho dvě mířily na bránu. Sešívaní se propracovali do sedmi gólových příležitostí a na bránu nasměrovali šest ran. Zároveň také pálili z větší blízkosti – 14,2 metru oproti 18,6 metrům party Luboše Kozla.

I to v celkovém součtu složilo obrázek počtu očekávaných branek. Pražané se dostali v metrice xG na hodnotu 2,9, Slovan pak na 0,67 branky. Hosté zároveň častěji faulovali v poměru 16:14 a také drželi déle balon na svých kopačkách (60 procent času ku 40).

Lídr tabulky jednoznačně ovládl počet vstupů na útočnou polovinu soupeře (75:59) a zároveň také do vápna (24:5). Naše mužstvo si připravilo 91 útoků, z nichž vyprodukovalo šest zakončení, Slavia měla 113 tažení na bránu a 12 pokusů na skórování branky. Jak už se ale několikrát potvrdilo, herní metriky pouze podkreslují výsledek, nikoliv určují vítěze.

Plechatý mezi elitou, nejvytíženějším běžcem Tupta

V soubojích zářili Červ (15/11) s Mészárosem (10/7), vůbec nejvíc, celkem 53!, jich podstoupil Otalunji. Ten zapsal slušnou 43% úspěšnost uhraných míčů. Stejný hráč zároveň oslnil v driblincích, kterých zkompletoval sedm ze sedmi. Nigerijský útočník převzal celkem 51 pasů od svých spoluhráčů, na opačné straně hřiště vyšvihl 17 zachycení Plechatý.

A co říkají fitness data? Červenobílí Slovan lehce přeběhali o 873 metrů. Nejpilnějším domácím běžcem byl Ľubomír Tupta, jenž překonal o 180 metrů hranici dvanácti kilometrů. Největší rychlost vyvinul Plechatý, který byl dokonce s 33,5 kilometry za hodinu mezi nejlepšími sprintery kola.

Nejvíc energie vydal autor vyrovnávací branky na 2:2 Victor Olatunji, který spálil během utkání 1 442 kilokalorií. Nejvíc metrů ve sprintu zase absolvoval Karol Mészáros, a to 424. Nejvyšší průměrnou rychlost naměřili statistici Imadu Rondićovi (7,78 km/h).

Tipovací soutěž

Nejlépe se ve 24. kole Tipovačky dařilo Lukáši Danešovi, který přesnými trefami získal celkem 29 bodů. Za ním se umístil Jakub Cverčko (28 bodů) a třetí skončil Pavel Schnirch (26). A jak vypadá průběžné pořadí?

Poprvé v historii je na prvním místě Tipovací soutěže Ema Sekaninova s 311 body, která předstihla Davida Hejzlara (306 bodů). Třetí místo drží Luděk Slezák a Jakub Černý, oba dosud posbírali 305 bodů. Mimo bodování se vměstnal na druhou příčku absolutního pořadí ještě Aleš Tichý s 307 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Speditrans
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal