FC Slovan Liberec | Statistiky: Plechatý opanoval fitness, Boleslav měla víc šancí
Menu Další Zavřít Zavřít
21.09.2022

Statistiky: Plechatý opanoval fitness, Boleslav měla víc šancí

Redakce
Liberec – Mladá Boleslav tentokrát předvedla U Nisy ofenzivnější výkon, výsledné skóre 1:3 je podle metriky očekávaných branek dokonce odpovídající. Jak vypadal zápas proti celku bývalého trenéra Pavla Hoftycha? Další díl rubriky Statistiky je tu.

One man show v běžeckých číslech

Fitness data tentokrát patřila jedinému muži. Dominik Plechatý opanoval jak metriku největšího počtu naběhaných kilometrů, kterých urazil na hřišti 11,47, tak sprintů. Spurtoval celkem 265 metrů, zároveň mu byla naměřena vůbec nejvyšší rychlost a to 32,94 km/h. Slušný výkon aktivního stopera!

Celkově ale Mladoboleslavští naše mužstvo přeběhali o dva kilometry v celkové týmové statistice (118 km – 120 km) a o tři kilometry také v pohybu na útočné půlce (33 – 36). Slovan odehrál celkem v poziční defenzivní hře 23 minut a 17 sekund, v poziční ofenzivní hře pak 22:08. Středočeši si čísla prohodili – 22:09 při obranné činnosti a 23:17 při útočném snažení.

Je nutné říct, že v individuálních herních datech tentokrát ani jeden z hráčů nevyčníval. Nejčastěji vyhrával souboje Plechatý s 69% úspěšností (13/9), dva úspěšné driblinky předvedli Matoušek, Rondič, Višinský a opět i Plechatý. Napadání vycházelo Dominiku Preislerovi (4/3) a nejvíce zachycení (10) měl Talovierov.

Boleslavská aktivita i 99 útoků

Pojďme k datům, která vypovídají o tom, jak měl zápas ve světě statistik dopadnout. Slovan si vytvořil tři šance, hosté rovnou sedm. Mladá Boleslav také ovládla rohy poměrem 10:2, držení míče v poměru 51 ku 49 % a měla rovněž více vstupů na soupeřovu polovinu (50-80), do konečné třetiny hřiště (32-64) i do vápna (9-20).

Podle statistiky xG výsledek zcela odpovídá tomu, kolik příležitostí ke skórování si oba celky vytvořily. Boleslav byla v bilanci očekávaných branek úspěšnější v poměru 2,80 ku 1,14. Slovan zároveň častěji ztrácel balon (68-58) a méně balony také získával (38-50). Oba týmy nasbíraly relativně malou úspěšnost přihrávek, naše mužstvo se vyšplhalo na 77 %, hosté byli ještě o něco úspěšnější (79 %).

Na bránu Slovanu se každopádně valilo celkem 99 útoků, z nichž hned 27 Středočeši zakončili. V drtivé většině případů šlo navíc o poziční útoky (70), které podtrhují celkový obraz hry. Obzvlášť nebezpečná byla mladoboleslavská pravá strana, přes níž mířilo na bránu Oliviera Vliegena 41 útoků a osm z nich bylo také nakonec zakončeno.

Podle dat si tak Mladá Boleslav odvezla tentokrát body zaslouženě.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Aktuální výsledky budou doplněny později.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
eFotbal Rengl