FC Slovan Liberec | Statistiky: První výhra sezony očima čísel. Vyšší xG, sprinterem Nečas
Menu Další Zavřít Zavřít
22.09.2021

Statistiky: První výhra sezony očima čísel. Vyšší xG, sprinterem Nečas

Redakce
Liberec – Konečně! Naše mužstvo se dočkalo premiérového vítězství v novém ročníku po obratu v závěru duelu s Mladou Boleslaví (2:1). Co pomohlo k třem bodům? Tlak v posledních 15 minutách, série povedených individuálních výkonů i úspěšnost přihrávek?

Faktor xG i minimum zpětných pasů

Slovan i Mladá Boleslav vypálily stejné množství střel (8), naše mužstvo hned tři z nich vyslalo v posledních patnácti minutách, během nichž vstřelilo dvě branky. I jeden další faktor hrál roli, domácí pálili průměrně 20,5 metrů od branky, soupeř střílel z větší vzdálenosti - 22 metrů.

I s tím úzce souvisí statistika xG, tedy očekávaných gólů, Slovan měl vstřelit 1,14 branky, Středočeši pak 0,63. Rozdíl dělá i penalta, která je za 0,76 bodu. Pro srovnání střelec mladoboleslavské branky David Douděra měl v zápase pouze 0,14 xG, střílel přitom hned dvakrát.

Slovanu se příliš nedařilo z hlediska klíčových pasů, vyšel jediný ze čtyř pokusů. Soupeř naopak využil hned pět ze sedmi posunů balonu, které dělají na hřišti rozdíl. Naše mužstvo, na druhou stranu, zaznamenalo větší celkovou úspěšnost přihrávek v poměru 81 % – 78 %. Zároveň se snažilo hrát častěji směrem do ofenzivy, zpětně přihrávali domácí jen v 53 případech, což je o devět pasů méně než předvedli Mladoboleslavští.

Tiéhiho driblinky i Plechatého převzetí

Stejně jako v minulém utkání se ani jedním faulem neprovinil Matěj Chaluš, sám byl naopak faulován hned čtyřikrát. Vynikal také v zachycení míčů, kterých nasbíral stejně jako Mikula (11). Gebre Selassie uhrál 88 % soubojů, které na hřišti podstoupil a dominoval i v napadání, úspěšně zvládl všechny čtyři své pokusy.

Tiéhi byl v napadání také úspěšný (3/4), dařilo se mu opět i v přihrávkách. Zkazil za celý zápas jen čtyři a nasbíral devadesátiprocentní úspěšnost (37/41). Týmu rovněž pomohl z hlediska driblinků, zvládl čtyři ze čtyř, Rondič měl bilanci 5/7.

Vůbec nejvíce pasů převzal Dominik Plechatý (44), Matěj Chaluš dostal o jednu přihrávku méně (43). A co fyzické statistiky? Imad Rondič naběhal 12 254 metrů, což byla tentokrát největší vzdálenost, Nečas strávil 242 metrů ve sprintu – tedy maximální rychlosti – a stal se sprinterem našeho mužstva přesto, že střídal až ve 41. minutě.

Tipovací soutěž

Jak dopadlo 8. kolo tipovací soutěže? Nejvíce se dařilo Andree Šléglové, která, kromě Slovanu, trefila přesně další tři výsledky a celkem získala 29 bodů. Na děleném druhém místě se s 26 body umístil Šimon Knopp a Jiří Daniel a na třetím děleném místě skončili s 25 body Yan Mareq a Josef Kubrt.

Celkové průběžné výsledky po 8.kole. Na prvních dvou místech se nic nezměnilo, stále se 143 body vede Libor Rechtorik, za ním se drží Tomáš Číž, který má o bod méně. Třetí jsou Martin Čáp a Martin H. Cerny se 137 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Penzion Eva
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio