FC Slovan Liberec | Statistiky: Slovan hýřil proti Dynamu aktivitou, osm šancí i 19 střel
Menu Další Zavřít Zavřít
08.02.2023

Statistiky: Slovan hýřil proti Dynamu aktivitou, osm šancí i 19 střel

Redakce
Liberec – Kvalitní výkon a zasloužené tři body. Slovan zvládl bitvu s Českými Budějovicemi (2:0) ve velké aktivitě, což dokazují také metriky z utkání. V čem naše mužstvo Dynamo přehrálo a jak si našlo cestu k vítězství? Další díl rubriky Statistiky přichází.

Ofenzivní hitparáda i 94 útoků na obou stranách

Slovan duel opanoval výsledkem 2:0, jaké atributy hry ale k vítězství vedly? Pojďme na to trochu zeširoka, modrobílí sice méně času drželi míč (31 ku 69 %), ale zase byli o dost nebezpečnější. To potvrzuje statistika střel 19:14 i střel na bránu 8:5.

Parta Luboše Kozla zvládla zároveň častěji zakončovat útoky, kterých měla obě mužstva shodně 94, i přesto, že v jednotlivých drženích míče zaostávala celkem o pět vteřin 11–16 sekund. Co to znamená? Že modrobílí dokázali vyprofilovat příležitosti v kratším časovém intervalu a jejich hra měla rychlejší spád než soupeře. Slovan zakončil 17 útoků, domácí pak o tři méně.

Všechny zmiňované parametry se přímo propisují v počtu gólových šancí. Naše mužstvo si jich vytvořilo hned osm, dvě z nich proměnilo. Soupeř se dostal ke dvěma příležitostem, Hugo Jan Bačkovský ovšem udržel čisté konto. Větší nebezpečnost hry Slovanu podtrhuje zároveň počet střel na branku z pokutového území, liberečtí hráči vystřelili pětkrát z nejbližší vzdálenosti, domácí pouze dvakrát.

Driblinky zkoušel Olatunji, Fukala úspěšný v soubojích

I v dalších číslech utkání byl Slovan úspěšnější. Souboje ovládl poměrem 52 ku 48 procentům, v ofenzivních soubojích měl dokonce 54% úspěšnost. Vůbec nejúspěšnějším hráčem našeho mužstva byl Michal Fukala, který vyhrál 11 z 16 přímých setkání s protihráčem. Českobudějovičtí si také častěji pomáhali nedovolenými zákroky, faulovali celkem dvaadvacetkrát, modrobílí se provinili proti pravidlům jen devětkrát.

Procentuální úspěšnost přihrávek měly oba týmy podobnou. Dynamo se dostalo na 78 %, Slovan zaznamenal o procento méně. Nejúspěšnějším přihrávačem z kádru byl Matěj Valenta s 89% úspěšností (31/35). Višinský vytasil dva klíčové pasy, Olatunji dokonce tři.

Nigerijský útočník zároveň převzal 47 pasů od spoluhráčů a byl velmi aktivní v driblincích. Pustil se celkem do 13 pokusů, což je vzhledem k ostatním utkáním opravdu vysoké číslo, úspěšně jich dokončil hned šest. Valenta se blýskl třemi úspěšnými napadáními a 12 zachycení předvedl Lukáš Červ. Ve statistice xG (počtu očekávaných branek) Slovan utkání vyhrál poměrem 2,73 ku 1,38.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

V 18. kole Tipovací soutěže nejlépe uspěl Lukáš Daneš s 21 body s tříbodovým náskokem na Milana Kyncla. Třetí místo si uzmula hned pětice tipérů: Pavel Michek, Josef Beran, Tomáš Hess, Matouš Dlouhý a Ondřej Hergesell. Všichni zaznamenali 16 bodů.

A jaký vliv měly výsledky na celkové průběžné pořadí? V čele se stále drží s celkem pohodlným náskokem David Hejzlar, který posbíral už 251 bodů. Za ním je Tomáš Rossman (230 bodů) a Josef Beran (224 bodů).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima DB Schenker
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Beat radio