FC Slovan Liberec | Statistiky: Spravedlivá dělba bodů, většina metrik se rovnala
Menu Další Zavřít Zavřít
19.04.2023

Statistiky: Spravedlivá dělba bodů, většina metrik se rovnala

Redakce
Liberec – Remízová bitva, 169 soubojů a šance na obou stranách. Duel Slovanu s Jabloncem (1:1) vítěze nenašel, rozhodně ale nabídl zajímavou fotbalovou podívanou. Kdo vyčníval v určitých herních atributech a kdo byl celkově blíž třem bodům? Další díl rubriky Statistiky je tu.

xG pro Jablonec, extrémně vyrovnané souboje

Oba celky si vytvořily hned několik šancí. Jablonec jich měl pět, Slovan pak o jednu méně. Na střely vyhráli domácí 11 ku 8, modrobílí hráči ovšem hned pětkrát mířili na bránu, zatímco jejich rivalové pouze třikrát. Ačkoliv utkání skončilo remízou 1:1, ve statistice počtu očekávaných branek byli hráči ze Střelnice o něco úspěšnější 1,31 – 0,53.

V týdnu jste mohli tipovat v soutěži od Tipsportu, kolik útoků bude mít naše mužstvo v Podještědském derby. Dvě VIP vstupenky na Slovan nakonec vyhráli Lukáš Trubáček (Facebook) a Petr Heidrich (Instagram).

Většina útoků se v utkání valila po pravých stranách hřiště. Jablonec táhl na branku celkem dvaaosmdesátkrát, z toho čtyřicetkrát právě u pravé lajny. Naše mužstvo zvolilo tuto variantu jedenatřicetkrát z 84 celkových útoků. Ty přinesly osm zakončení. Rival zároveň měl častěji míč na svých kopačkách (55 % času), průměrně při každém jednotlivém kontaktu s míčem ho držel o tři sekundy déle.

Další parametry byly extrémně vyrovnané, Jablonec o něco méně ztrácel míče (70 – 72) a častěji je získával (58 – 55). Zároveň vyhrál přesně o jeden souboj na trávníku víc (169/85). Zelenobílí měli velmi vysokou efektivitu presinku, která dosahovala až 60 %.

Plechatý jistý v soubojích i pasech, sprinterem Ghali

V individuálních herních atributech vyčníval Dominik Plechatý, kterého jste zvolili hráčem zápasu. V soubojích nabral 77% úspěšnost, v přihrávkách se dostal dokonce na 90 %. Nejvíc pasů od svých spoluhráčů převzal Mohamed Doumbia, a to 34. Do boxu dostal šestkrát nabídku Victor Olatunji.

Deset zachycení předvedli Gigli Ndefe a Lukáš Červ, v napadání se dařilo Ahmadu Ghalimu (63% úspěšnost). Nejčastěji faulován (třikrát) z našeho týmu byl Christian Frýdek, který zároveň nejčastěji – třikrát – fauloval. Největší vzdálenost naběhal Červ s 11 134 kilometry, sprinterem utkání byl zase Ghali s 320 metry v nejvyšší rychlosti.

Tipovací soutěž

Na prvním místě se umístila trojice tipérů s 28 body – Luděk Slezák, Andrea Šléglová a Vojta Wojcek Weihs. O jediný bod zpět byl Dominik David a o další bod pak trojice – Jan Král, Jan Šlégl a VIP HATTRICK.

Na prvním místě tabulky je Dominik Jakubec s 361 body, druhé místo okupuje Luděk Slezák (360) a třetí příčku zatím drží Ema Sekaninova (358). Všem držíme palce do závěru ligy a Tipovačky!

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Rengl Beat radio