FC Slovan Liberec | Statistiky: Sprinter Matoušek i oživení střídáními
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2021

Statistiky: Sprinter Matoušek i oživení střídáními

Redakce
Liberec – Znovu gól ze standardní situace. Slovan stejně jako v minulém kole inkasoval po centru soupeře z pozastavené hry, co dalšího ale prozrazují o duelu s Plzní statistiky? Imad Rondič měl třeba nejvíc akcí v šestnáctce, Michael Rabušic zase vlétl do děje ve velkém stylu, žádný pohled ale není v řeči čísel černobílý.

Oživení přihrávkami v kontextu střídání

V tradičně zmiňovaném ukazateli přihrávek tentokrát nejvícekrát rozdal míč spoluhráčům Michal Fukala, který posbíral úspěšnost 67 % (35/52). Tempo hry našeho mužstva nabralo vyšší otáčky po střídáních, o čemž svědčí aktivita Karola Mészárose a Mariose Purzitidise. První jmenovaný zkazil jen dvě přihrávky z dvanácti, talentovaný Řek byl stoprocentní (5/5).

Michael Rabušic zase okamžitě dodal našemu mužstvu možnosti ze standardních situacích. Společně s Martinem Koscelníkem byl faulován celkem třikrát, což je největší číslo z celého týmu. To vše navíc „Rambo“ stihl za 34 minut ve hře. Naopak nejčastěji se dopouštěli nedovoleného zákroku Matěj Chaluš a Imad Rondič (oba 4x).

Bosenský útočník opět zaznamenal nejvíc převzatých přihrávek, balon zpracoval po pasu ve 48 případech, devětkrát ve vápně. Rondič zároveň vytvořil nejvíc akcí ve vápně soupeře (12), přičemž ani jedna ke kýžené brance nevedla, a také poztrácel nejvíc míčů.

Koscelník řádil v obraně, co zákroky Knoblocha?

Martin Koscelník odehrál vydařený zápas na obou polovinách hřiště. Zapsal vůbec největší počet zvládnutých obranných soubojů (11/14 – 79% úspěšnost) a dařilo se mu také napadat. Uspěl ve čtyřech z pěti případů presinku, což úzce souvisí s jeho maximem ve statistice získaných míčů (8).

Na útočné polovině se povedlo třikrát obrat soupeře o míč Theovi Gebre Selassiemu. Nejvíc zachycení míčů si připsal Michal Faško a to 11, slovenský středopolař také vytvořil hned dvě šance.

Řadu soubojů musel stejně jako minulý zápas svádět Imad Rondič, vyhrál jich 14 z 31 (45% úspěšnost), do vzdušných soubojů naskočil pětadvacetkrát a třináct z nich ovládl (52 %). Slovan už potřetí v sezoně inkasoval ze standardní situace, z celkového počtu osmi obdržených branek jde o 38 procent.

Brankář Milan Knobloch během duelu s Viktorií předvedl čtyři zákroky, nestačil jen na dorážku Radima Řezníka. Tři z akcí soupeře zvládl zlikvidovat bez skákání, podle definic čísel předvedl dva super zákroky. Na opačné straně vypálil nejvícekrát Imad Rondič a to čtyřikrát, třikrát trefil branku.

Ani z hlediska naběhaných úseků není možné opomenout 22letého útočníka, který na hřišti zvládl překonat 12,5 kilometru. Michal Fukala, Jan Mikula, Martin Koscelník a Theo Gebre Selassie se dostali přes deset tisíc metrů. V tabulkách sprintů vyčníval Jan Matoušek, jenž uběhl v nejvyšší rychlosti 255 metrů.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Ve čtvrtém kole se nejlépe zadařilo Miroslavu Chlumovi, který si připsal 21 bodů. O bod menší zisk stačil Tomáši Rossmanovi na stříbrnou příčku a na bronzovém stupínku se opět o bod zpět umístila trojice Martin Čáp, Petr Archalous a Libor Rechtorik. Na prvním místě stále figuruje po čtvrtém kole Tomáš Číž s 80 body, druhý je Martin Čáp (78) a na třetím místě se osamostatnil Michal Podskalský (77).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio