FC Slovan Liberec | Statistiky: Sprinter Mészáros a přesný Tiéhi
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2021

Statistiky: Sprinter Mészáros a přesný Tiéhi

Redakce
Liberec – Den a noc. V první půli duelu s Pardubicemi Slovan dvakrát skóroval a rychlými průniky se dostával do řady brankových příležitostí, po přestávce převzali iniciativu domácí. Duel nakonec skončil remízou 2:2, co o něm říkají statistiky?

Kilometry i aktivita ve vápně

Ofenzivní duel s Pardubicemi podtrhly běžecké statistiky. Slovan nastřádal dohromady bezmála 115 tisíc metrů, domácí zakončili utkání s číslem 112 183. Nejpilnějším běžcem se stal Theodor Gebre Selassie, který zvládl téměř 11 kilometrů, z hlediska sprintů byl zase nejaktivnější křídelník Karol Mészáros (184). Největší jednotlivý počet běhů zapsal Dominik Plechatý, vystartoval 137krát.

Právě i z aktivity a rychlých náběhů za obranu vytěžil Slovan během první půle dvě branky, trefili se Imad Rondić a právě Karol Mészáros. Slovenský záložník zároveň ovládl statistiku úspěšných napadání, uspěl ve čtyřech z šesti pokusů (67 %).

Z hlediska aktivity se ukázal Jan Matoušek. Svoji gólovou šanci po vysunutí Rondičem neproměnil, provedl ovšem vůbec nejvíc akcí ve vápně soupeře (6), bahrajnský útočník Júsuf Hilál jich zaznamenal pět, přestože byl na hřišti jen třináct minut.

Průměrné držení míče a Chalušova čísla

Zajímavá je statistika průměrného držení míče, v níž se promítají taktické úkoly. Slovan s rychlou hrou po zisku do efektivity průměrně držel míč 12 vteřin, domácí pak strávili na balonu o čtyři sekundy déle. Ve vstupech na útočnou polovinu měli Východočeši 67% úspěšnost, Slovan 57%.

Z pohledu čísel se dařilo Matěji Chalušovi, který ovládl hned několik bilancí. Vyhrál 12 ze 14 soubojů (86 procent), což je nejvyšší číslo z celého týmu, zároveň získal společně s Gebre Selassiem pro spoluhráče nejvíc míčů – šest. Uspěl také ve čtyřech ze sedmi pokusů o odebrání míče.

Nejvíce ztrát naopak zaznamenali Christian Frýdek (10) a Imad Rondič (14) v roli hrotového útočníka. Naopak v dobrém světle se uvedla posila Christ Tiéhi, který zkazil jen jedinou přihrávku z 26 (96% úspěšnost). Čtyři fauly byly spáchány na Chaluše, sám se neprovinil nedovoleným zákrokem ani jednou.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

První místo v 7. kole Tipovačky získal Bert Čert s krásnými 26 body. O dva body méně, tedy 24, posbíral David Urban a o další dva body za ním se umístil s Martin H. Černý. Z VIP tipérů byl tentokrát s 19 body nejlepší časopis HATTRICK.cz, stejný bodový zisk nasbíral i Libor Rechtorik, z týmu tvůrců Tipovačky.

A jak se výsledky 7.kola podepsaly na celkovém průběžném pořadí? Do čela se vyhoupl, po opakovaných umístěních mezi prvními, právě Libor Rechtorik se 132 body, který je, pro štěstí ostatních, mimo soutěž o ceny. Za ním figuruje Tomáš Číž se 127 body a na třetí místo z prvního klesl Martin Čáp s 126 body, kterému poslední kolo příliš nevyšlo (10b).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Pavlů innovation
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio