FC Slovan Liberec | Statistiky: Sprinterem proti Slavii Mészáros, kolik bylo xG Slovanu?
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2021

Statistiky: Sprinterem proti Slavii Mészáros, kolik bylo xG Slovanu?

Redakce
Liberec – Dobrý výkon bez bodů. Slovan podlehl obhájci titulu ze Slavie (1:3), jak vypadal duel pohledem čísel? Některá možná překvapí, sešívaní častěji faulovali, posbíraly ovšem více vstupů na útočnou polovinu i do vápna.

Slovan udržel fauly, jasný rozdíl v xG

Bitva se Slavií přinesla řadu pěkných akcí i taktiku. Sešívaní se netradičně dopustili víc faulů než soupeř a to jednadvacet ku sedmnácti. Zároveň si také ze souboje odnesli o dvě žluté karty víc (3:1). Pražané v Edenu zaznamenali také více ofsajdů (2:1) a zapsali dva rohy, naše mužstvo jeden.

Slavia držela míč častěji na kopačkách a to 60 procent času, průměrně zůstal balon u domácích 17 vteřin, u Slovanu bylo číslo o pět sekund kratší. Domácí průměrně pálili ze vzdálenosti 17,4 metrů, naše mužstvo se dostalo při střele blíž k bráně – na 16,3 metru. Naopak na xG, tedy počet očekávaných branek, vyhráli jednoznačně Pražané. Podle statistiky měli vstřelit 2,58 gólu, naše mužstvo se dostalo na číslo 0,54. Sám střelec Miroslav Stoch měl jen 0,08.

Zajímavý je počet vstupů do jednotlivých pásem hřiště. Aktivnější Slavia častěji vstupovala na útočnou polovinu (72-46), do konečné třetiny hřiště (51-25) a do vápna (22-12). Sešívaní vedli během zápasu 96 útoků, střelou jich zakončili 14. Slovan se pustil do 77 útoků se sedmi pokusy.

Zachycení Chaluše a Plechatého, Koscelník vynikal driblinky

Výbornou práci v utkání předvedli oba stopeři, co se zachycení balonů týče. Chaluš i Plechatý jich předvedli celkem deset, první jmenovaný zároveň vybojoval osm míčů. V soubojích dominoval Mikula, který vyhrál osm z deseti osobních střetnutí s protihráči.

Z hlediska driblinků se vedlo nejúspěšněji Martinu Koscelníkovi, který čtyři z šesti pokusů provedl úspěšně. Nejvíce akcí ve vápně souboje zaznamenal Gebre Selassie a to pět, zaskakující středopolař zároveň naběhal nejvíc kilometrů (11 759 metrů), více nasbíral na hřišti jen Traoré (12 402). Sprinterem se stal Karol Mészáros, který uběhl 239 metrů. Největší úspěšnost přihrávek měl zase Michal Fukala, pokazil jen sedm z celkových 42 (83 %).

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Jak vypadají výsledky 11. kola Tipovačky? Velmi vyrovnanou bitvu nakonec nejlépe zvládla hned čtveřice tipérů (všichni 21 bodů) a to Michal Podskalský, Jirka Moravec, Lukáš Pastorek a Václav Kocour. Za nimi se s pouhou ztrátou jednoho bodu seřadila další čtveřice: Marek Kaftan, Martin H. Cerny, Josef Mrvaň, Jan Žďárský, 19 bodů posbírali Martin Mrvaň, Luděk Slezák a Josef Beran.

Na celkovém pořadí se příliš nezměnilo, na prvním místě figuruje i nadále Libor Rechtorik se 198 body, za ním je Tomáš Číž, který dosud vybojoval 187 bodů. Nejlepší trojici uzavírá Martin Čáp (183 bodů).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Dineva
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec