FC Slovan Liberec | Statistiky: Super zákroky Vliegena i enormně vyrovnané derby
Menu Další Zavřít Zavřít
24.10.2022

Statistiky: Super zákroky Vliegena i enormně vyrovnané derby

Redakce
Liberec – Čísla naznačují jediné. Derby bylo ofenzivní, ale zároveň velmi vyrovnané v celé řadě herních parametrů. Oba celky si vytvářely šance, zároveň si nedarovaly ani centimetr hrací plochy. Co se všechno při důležité výhře našeho mužstva nad Jabloncem událo? Další díl rubriky Statistiky je tu.

Vyrovnané derby – stejná čísla i stejné hodnoty

Pojďme se podívat na to, proč bylo vlastně utkání tak vyrovnané. Oba celky si vytvořily osm šancí, zároveň obě mužstva vypálila dvanáctkrát. Slovan ohrozil bránu pětkrát, hosté čtyřikrát. Modrobílí se dostali během utkání do 83 útoků, naopak na Oliviera Vliegena se jich valilo 88.

Oba celky zároveň primárně využívaly v přechodu do ofenzivy křídla. Jak Liberec, tak Jablonec dosáhly na 84% úspěšnost přihrávek, naše mužstvo zkompletovalo 339 úspěšných pasů, rival pak dokonce 411. Naopak o jediný souboj víc na hřišti vyhrála parta kouče Luboše Kozla (81 ku 80).

Každá strana v utkání ztratila okolo sedmdesátky balonů (70 – 71), stejně jich také získala (48 – 47). Jen v držení míče je zásadní rozdíl, Jablonečtí byli v této metrice aktivnější a balon na kopačkách měli 56 % času. U počtu jednotlivých držení už je opět možné vidět, jak se hra přelévala ze strany na stranu (105 – 106).

Super zákroky Vliegena a dominující stoperská dvojice

Slovan pálil z průměrně menší vzdálenosti, střely vysílal z hranice 16 metrů, Jablonec i kvůli závěrečnému shonu za vyrovnáním střílel ze 17,7 metrů. Podle metriky počtu očekávaných branek (xG) měli diváci U Nisy vidět gólů hned pět, domácí vyhráli v poměru 2,73 branky – 2,34 branky. Hosté navíc zblokovali hned pět ran.

Slovan nedovoleně zastavil protivníka sedmnáctkrát, tým Davida Horejše jen patnáctkrát. Dvakrát pomezní sudí zastavil akci zelenobílých kvůli ofsajdu, jednou navíc VAR kvůli postavení mimo hru odvolal penaltu. Na rohy vyhrál rival 6:5. Naše mužstvo bylo mnohem úspěšnější v presinku (53 % ku 42 %) a dvakrát vystřelilo z volného kopu.

Jednoznačně nejvyšší úspěšnost přihrávek měl Talovjerov, zkazil jen jednu z 57! Klíčové pasy rozdal dvakrát Višinský a jednou Červ. Nejúspěšnější v soubojích byl Plechatý (83 %), předvedl zároveň tři úspěšná napadání ze čtyř pokusů. Olivier Vliegen tasil během duelu dva super zákroky a připsal si celkem čtyři zákroky, hned u třech z nich musel skákat.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Doplníme později, až budou výsledky k dispozici.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Beat radio eFotbal