FC Slovan Liberec | Statistiky: Úspěšný Talovjerov i driblinky van Burena
Menu Další Zavřít Zavřít
16.08.2022

Statistiky: Úspěšný Talovjerov i driblinky van Burena

Redakce
Liberec – Na předchozí dva zápasy naše mužstvo navázat nedokázalo ani výsledkově a ani herně. O důvodech porážky vypovídají čísla ze zápasu s Pardubicemi, soupeř se dostal do většího množství útoků a častěji proměnil šance ve střelu na bránu. Další díl tradiční rubriky Statistiky je tu, co dalšího ukazují detailní metriky?

Lepší přihrávky i souboje, útoky pro Pardubice

Obě mužstva se dostala za utkání do podobného počtu šancí, Pardubice si jich vytvořily šest, Slovan o jednu méně. Domácí ale dokázali mnohem efektivněji proměnit své příležitosti ve střelu na bránu, zaznamenali jich šest (ne všechny z nich byly po šancích podle parametrů měření Instatu), naše mužstvo vypálilo pouze dvakrát. Stříleli Kozák a Červ.

Parta kouče Luboše Kozla ovládla statistiku rohových kopů a to 7:3, zvítězila také v osobních soubojích, kterých vyhrála o pět více (86 ku 81). Úspěšnější byl Slovan rovněž v přesném přihrávání, modrobílí zkazili pouze 18 % pasů, což vedlo také k tomu, že častěji faulovali domácí v poměru 12:10. Hned třikrát během utkání byli nedovoleně zastaveni Lukáš Červ a Mick van Buren, naopak dvakrát fauloval Theo Gebre Selassie.

Ten byl jednoznačně nejúspěšnějším distributorem pasů, míč rozdělil celkem čtyřiapadesátkrát a zaznamenal 93% úspěšnost přihrávek. Klíčový pas poslali v utkání spoluhráčům Jan Matoušek, Karol Meszáros a Christian Frýdek, nejčastěji dopředu přihrával stoper Maksym Talovjerov, a to dvaačtyřicetkrát, zároveň také nejčastěji přebíral balony od spoluhráčů (47).

Vysoký standard Maksyma, s Theem získával míče

Nejúspěšnější v osobních soubojích byl rovněž ukrajinský stoper, jenž ovládl 8 z 10 miniklání na hřišti. Společně s Theodorem Gebre Selassiem získal pro tým také nejvíce míčů a to sedm. Naopak stejný počet ztrát zaznamenali Dominik Preisler a Červ. Zpátky ale k Talovjerovovi, který předvedl také největší počet zachycení míče – devět.

V driblincích tentokrát dominoval van Buren, jenž úspěšně provedl hned 8 z 9 individuálních akcí. V této metrice jde o nadstandardní počin, což potvrzuje také celkový počet driblinků na mužstvo: Slovan jich úspěšně provedl 30, domácí jen 11. Oba celky měly stejnou efektivitu útoků převedených do zakončení (12) přesto, že Pardubice táhly na branku Slovanu častěji (o 15 akcí). Východočeši ovšem mnohem častěji vměstnaly svá zakončení mezi tři tyče.

Slovan zapsal méně vstupů na soupeřovu polovinu, do konečné třetiny hřiště i vápna, průměrně o tři vteřiny déle ale držel míč na kopačkách (14 – 11 sekund). Naše mužstvo zblokovalo hned pět střel, soupeř tři. O skutečnosti, že si modrobílí nevěděli rady s obranným valem soupeřem svědčí i skutečnost, že parta Luboše Kozla pálila průměrně z 20,2 metrů oproti 17,6 soupeřovým. Dle statistiky xG měl blíže dvěma brankám Slovan – 1,35 ku 1,70. Největší měrou přispěli k tomuto číslu Kozák (0,73) a Talovjerov (0,53).

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Vítězem třetího kola tipovací soutěže se stal Yan Mareq s 29 body, za ním, na děleném druhém místě, se seřadila hned trojice tipérů: Vojta Wojcek Weihs, Pavel Sekanina, Mira Hřebejk, všichni uhráli 22 bodů. O další bod zpět byl Tomáš Hess.

Na prvním se stále drží Dominik David s 56 body, na druhého Lukáše Adamička se dotáhl Martin Bělohlávek. Oba tipéři mají aktuálně 47 bodů. O pouhý bod méně zapsal Vojta Wojcek Weihs (46 bodů).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea AAA Auto
Mediální partneři
Beat radio Hattrick